Kul hakkı yemiyoruz!

Tahıl dükkanlarındaki esnaftan, Başkan Koç’a büyük tepki:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un Tahıl Dükkanları’ndaki esnafa yönelik, “Kul hakkı yiyiyorlar” şeklindeki sözleri büyük tepki topladı.
            Belediye Tahıl İşhanı’ndaki en eski esnaflardan arasında en eskisi olan Feyzullah Çınay, Başkan Koç’un 42 kişiyi hedef alan açıklamalarını “Talihsizce yapılan beyanlar” şeklinde değerlendirdi.
            Belediye’nin 1979’dan beri kiracısı olduğuna dikkat çeken Feyzullah Çınay, “İş Hanı’nın en eski kiracısıyım. 1979 yılında kiraladığım işyerimi, 3 duvar olarak teslim aldım. Sıva, badana, elektrik, kapı ve çerçeveyle birlikte tüm masrafları kendim yaptım. O gün için Karacabey’de işyeri kiraları bin TL iken, burayı ihaleye girerek 4 bin 100 TL’ye tuttum. Diğer esnaf arkadaşlarımız da, ‘Toz Parası’ ödeyerek dükkanlarını kiraladılar. Bu zamana kadar kiralarımızı hiç aksatmadık. Ancak 2007 yılında sözleşmelerimiz Belediye tarafından tek taraflı fesh edildi. Bizler de mahkemeye baş-vurduk. Karar sonucunda Ziraat Bankası’na açılan hesaba yıllık enflasyon artışını da göz önünde bulundurarak kiralarımızı zamanında ak-satmadan yatırmaya baş-ladık. Karacabey halkı bunları bilmediğinden hakkı-mızda Belediye tarafından yapılan açıklamalara inanı-yorlar.  
Bizler, her türlü sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz halde, nasıl oluyor da kul hakkı yemiş oluyoruz? Bunu anlamış değiliz.
            2007’de Belediye dükkanlarımızı tahliye etmemizi istedi. 42 esnaf arkadaşımız arasında 5 kişilik komisyon oluşturarak Belediye Başkanı’ndan randevu aldık. Bu konuyu görüşmek istedik. O zaman Pazar Yeri daha yapılmamıştı. Belediye Başkanı Ergün Koç’tan Pazar Yeri çevresine dükkanlar yapılmasını istedik. Bu şekilde seve seve dükkanlarımızı terk ederek ihaleye girebileceğimizi söyledik. Sayın Başkan bize, ‘Benim projem hazır’ diyerek hiç yardımcı olmadı. Böyle olunca da hakkımızı yargı önünde aramaya karar verdik. 9 adet dava açtık. Toplu ve kişisel olarak açılan davalar sonuçlandı. Kazandığımız davaları Belediye, kaybettiklerimizi bizler temyize yolladık. Şu anda neticeleri bekliyoruz. Yargı, nasıl karar verirse saygılıyız. Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki, 42 esnaf olarak kendi yağımızda kavrulmaya çalışan insanlarız. ‘Kul hakkı yiyiyorlar’ ithamını kesinlikle kabul etmiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.