KTSO üyelerine kredi desteğine devam!

Düşük faiz oranlarıyla 2017 ve 2018 yılı başında KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi, “Kobi Destek Kredisi” adıyla yeniden başlıyor.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü yaptığı açıklamada; KOBİ’lerin finansman sorununa çözüm bulmak için reel sektör ile finans sektörünün el ele verdiği ve ortak bir çalışma olan Kobi Destek (Nefes) Kredisi Kampanyasının üçüncü döneminin başladığını ifade etti.
Başkan Güncü; TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek Kobi Destek (Nefes) Kredisi için imzalar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Ağustos Cuma günü atıldı.
Kobi Destek (Nefes) Kredisinde faizler aylık yüzde 1,85 olarak belirlendi.
Kredilerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından protokol imzalanan 8 banka tarafından kullandırılacağını söyleyen Naci Güncü, “Kobi Destek (Nefes) Kredisi Kampanyası kapsamında İlk 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olacak programın aylık faiz oranı aylık %1,85 olarak belirlendi. Ayrıca KOBİ’ler söz konusu nefes kredisi kullanımında teminat ihtiyacının % 85’ini de Hazine desteği ile Kredi Garanti Fonu’ndan sağlayabilecekler.” şeklinde konuştu.
Karacabey TSO Başkanı Naci Güncü Odanın elindeki kaynakları üyelerin kullanımına açtıklarını, teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ üyelere destek olduklarını, sözlerine ekledi.
Başkan Güncü, Kobi Destek (Nefes) Kredisinde bürokrasinin azaltıldığını ve kredi sürecinin basitleştirildiğini belirterek, Karacabey TSO üyelerinin Odamızdan alacakları “Kobi Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu” için faaliyet belgesi ile 75 bin TL’sına kadar kredi başvurularını bankalara yapabileceklerini söyledi.
Başkan Güncü kredi kullanım masraflarını da sıfırladıklarını belirterek Üyelerimiz hiçbir ad altında dosya, sigorta vb. masraflara katlanmayacaklar, kredi kullanım masrafı olarak sadece Hazineye yatırılması gereken %0,03 (onbinde üç) ile sınırlı olacak dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.