KTSO üyeleri teşvikler ve krediler hakkında bilgilendirildi

KTSO üyeleri teşvikler ve krediler hakkında bilgilendirildi
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Anonim Şirketlere yönelik “Kredi Bilgilendirme” ve “Yatırımlarda Uygulanan Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı önceki gün Borsa Konferans Salonu’nda yapıldı.
Bilgilendirme toplantısına, Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yalçıncı, Kredi Pazarlama Müdürü Ali Cemal Ünen ve Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü Da-ire Başkanı Dr. Mehmet Yurdal Şahin konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, bölgenin tarıma dayalı sanayinin merkezi olması için çaba gösterdiklerini belirtti. Matlı, “Tarım ve turizm sektörünün gelişmesi için çalışmak ve korumak amacımızdır. Dünyada ve ülkemizdeki yeni gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Amacımız bölgedeki sanayici ve KOBİ’lerin bu gelişmeleri yakından tanımasına fırsat ve imkan yaratmaktır” dedi.
Bilgilendirme toplantısını yöneten Belediye Başkanı Ergün Koç, tüketen bir ülke değil, üreten Türkiye için çalışmak gerektiği belirtti. Koç, “Hakem değil, oyuncu ülke olalım. Bölgemiz tarımın merkezi. Kentimizi tarımın başkenti yapmak için birlik olmamız gekiyor” diye konuştu.
Ardından Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Mehmet Yurdal Şahin, teşvik uygulamaları hakkındaki sunumunu yaptı. Müsteşarlık tarafından uygulanan genel teşvik sistemi ve paket program teşvikleri hakkında bilgiler veren Şahin, bitkisel üretimde tohumculuk, fidancılık, fidecilik, seracılık ve kültür mantarı dışında kalan faaliyetlere teşvik vermediklerini belirtti. Tarımsal sanayide teşvik alınabilmesi için olumlu ÇED raporu gerektiğini vurgulayan Şahin, 2006 yılında Bursa’nın teşvik uygulamalarından yüzde 5 oranında yararlandığına dikkat çekti.
Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yalçıncı’da banka olarak amaçlarının kalkınmanın finansmanını sağlamak olduğunu belirtti. Yalçıncı, Kalkınma Bankası’nın kredi vadelerinin diğer bankalara oranla daha uzun olduğunu vurguladı. Yalçıncı, Tarım sektörünün de içinde olduğu tüm sanayi kollarına kredi sağladıklarını ifade etti.
Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Müdürü Ali Cemal Ünen, kredi uygulamaları hakkında bilgiler verdiği sunumunda, kredi almak için başvuran tüccarı titizlikle incelediklerini ve sunduğu projenin kendi ayağı üstünde durup durmadıklarına baktıklarını söyledi. Ünen, “Bankamıza başvuru yapan bir şirket oluşturduğu fonlar ile borcunu ödeyebiliyorsa kredi alabilir. Üretilen projenin kapasitesi kadar şirketlere yurt içi ve dışından kredi kullanma imkanı da sağlıyoruz” dedi. Konuşmacılar sunumlarının ardından konukların sorularını yanıtladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.