KTSO “Stajyer çalışan” uygulamasına dikkat çekti

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur’un “Stajyer çalışan” uygulaması hakkında firmaların insan kaynakları ve personel yetkililerini bilgilendirdi.
            KTSO Hizmet Binası’nda yapılan konferansta, KTSO Meclis Üyesi Ahmet Tuna ve İş-Kur Görevlisi Mümin Erbir, firmaların en az lise mezunu ve üzeri eğitime sahip olan işsizlerden mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla staj programları düzenleyebileceklerini belirtti.
            Firmaların bu uygulamayı başlatabilmeleri için; kuruma kayıtlı olması gerektiğinin vurgulandığı konferansta, en az 10 çalışan ile stajyerlerin son 6 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ilave olmasına gerektiğine değinildi.
            Ayrıca, stajyerlerin staj programları başlamadan önceki 3 aylık dönemde işyerlerine ait prim ve hizmet belgelerindeki kayıtlı sigortalılar dışında olması, daha önce bu programdan yararlanmamış kişiler içinden seçilmesi gerektiğinin altı çizildi.
            İş-Kur Görevlisi Mümin Erbir, Staj programlarından yararlanmak isteyenlerin, 16 yaşından gün almış, kuruma kayıtlı, en az lise ve dengi okul mezunu ile öğrenci olmamak şartlarını taşıması gerektiğini belirtti.
            KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Stajyerlere günlük 15 TL ücret ve iş kazası meslek hastalığı sigortası İş-Kur tarafından ödenecek. Staj dönemi sonunda stajyerle talep doğrultusunda aynı firmada çalışmaya devam edebilirler. Stajyer olarak çalışmak isteyenler İş-Kur’un internet sitesine kayıtlarını yaptırarak KTSO’ya başvurabilirler” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.