KTSO Dış Ticaret İletişim Noktası oluyor…

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası; Üyelerine en iyi hizmeti sunabilmek ve üyelerinin devlet desteklerinden faydalanma düzeyini en üst seviyeye çıkarabilmek için hizmet yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Dış Ticaret İletişim Noktası” ve “Dış Ticarette İstihbarat” eğitimlerine katılan ve yeterlilik sınavlarında başarılı olan Karacabey TSO personeli tarafından; Ekonomi Bakanlığı’nca verilen ihracat – ithalat destekleri oda üyelerine anlatılacak ve desteklerden nasıl faydalanılacağı hususunda yardımcı olunacak.
Dış Ticaret İstihbaratı Projesi kapsamında ise Oda üyelerine, ihracat yapmak istedikleri ürünleri için Hedef Pazar araştırması ve üyenin doğrudan talebe ulaşmasını sağlayacak destek verilecek.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü tarafından yapılan açıklamada: “Karacabey TSO olarak bugüne kadar her zaman “Üyelerimize nasıl daha iyi hizmet verebiliriz? Üyelerimizin devlet imkânlarından faydalanma düzeylerini daha yukarıya taşıyabilmek için daha fazla ne yapabiliriz?” sorularına cevap oluşturmaya çalıştık. Bu kapsamda öncelikle 2014 yılında Karacabey TSO KOSGEB Temsilciliğini, 2016 yılında da İŞ-KUR Hizmet Noktasını faaliyete geçirdik. Gerek KOSGEB Temsilciliğimiz gerekse İŞ-KUR Hizmet Noktamız aracılığıyla bugüne kadar üyelerimizin 11 milyon TL’den daha fazla bir maddi kaynağa ulaşmalarına yardımcı olduk. Şimdi de sırada Karacabey TSO Dış Ticaret Hizmet Noktası var. Dış Ticaret Hizmet Noktamızda çalışan arkadaşımız üyelerimize Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen destekleri anlatmanın yanında bu desteklerden nasıl faydalanacakları konusunda da yol gösterici olacak. Aynı zamanda ihracat yapan / yapmayı planlayan üyelerimize de Hedef Pazar Araştırması yapma ve Pazara ulaşma konularında yol haritalarını çıkaracak.” İfadeleri yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.