KRİZİN SORUMLUSU EMEKÇİ DEĞİL EMPERYALİST EKONOMİK PROGRAM

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Akp, ünlü “Orta Vadeli Programından ” vazgeçiverdi. Yeni sözcüğünü kullanmaya bayılan Akp bunu Yeni Ekonomik Plan yapıverdi. Ne vardı bu yeni planda? Vergi toplama kurulu ( ?) , vergi yasasında varolan bir bölüm uygulamalar (muafiyet-indirim vb) gözden geçirilecek, kamuya ait 76 kuruma işlerlik kazandırılacak (yani sat-azıcık borç ödeyerek iktidarda kal)…
Çok Milli Akp, Milli Seferberlik ilan ettiğinde Milli Varlıkları çuval çuval torba yasalarla sattı. Ulusal İstihdam Stratejisi diye bir uygulama başlattılar. İşten çıkarılmalar arttı. Çalışanın birikimi İşsizlik Fonundan işverene teşvik verildi, işçi al diye ! Yani işçi cebinden ulufe dağıtır oldu, Gayri Milli Akp. İşsizlik Fonundan yollar yapıldı, Beştepe yapıldı. Yetmedi, emekçiler kendi paralarıyla yollara “geçiş ücreti” ödedi. Beştepe’nin aylık 1 milyon küsur giderine İşsizlik Fonu destek veriyor. Sonra “bu kriz Gezi Olaylarının, 25 Aralığın, 15 Temmuzun eseri “. Yemezler! 25 Aralıktan yakınmak için “beraber yürümeyecektin”. Gezi Direnişinden yakınmak için “Cumhuriyet Değerlerine düşmanlık yapmayacaktın”. Özellikle 15 Temmuzdan yakınmak için “hocaefendi diye ağlamayacaktın”.
Bu Ulusal İstihdam Stratejisi neyin nesi biliyoruz. Tipik emperyalist kapitalist hizmetkarı iktidarların uygulaması. Dünyanın her yerinde hep böyle. Kapitalizmin vahşeti liberal ekonomik politikalarla birleşip emperyalist planı uyguluyor.
Ekonomi yönetimi ile ilgili kurumlar yeniden yapılandırılacak, liyakat ve performans odaklı insan kaynağı yönetimi… benimsenecek.” Program, esnek çalışmada sınır tanımıyor. Her türlü esnekliye yol veriyor: “Hizmetin özelliğine göre uygulanacak esnek çalışma modelleri ile…”Esnek çalışma köleliğinin o kadar sevmiş ki program, bir kez daha bastırarak yazıyor: “Kamu kurumlarının esnek çalışma ile iş tatmini ve verimi yüksek işgücüne sahip olmaları sağlanacaktır.” AKP ve işverenler esnek çalışmayı niye bu kadar seviyor? Örgütlenme, sendikalaşma, hatta toplusözleşme yok bu sistemde. Bazı çalışma biçimlerinde kıdem tazminatını ve emekli olabilmeyi rüyanda görüyorsun. Sebep bu !
Bu kriz en çok emekçiyi yakacak, başladı bile. İşten çıkarılmalar, aylık ödememeler, taksitle aylık ödemeler, azaltılan vardiyalar, ücretsiz izine çıkarmalar, üretimi durdurmalar, konkordatolar, iflaslar…. Hepsi Borçlanma Ekonomici Akp’nin Türkiye Cumhuriyetine yaptığı ihanetin sonucu. Bedelini halka ödetmek yerine önce kendisi ardından beslediği çıkar çevreleri ödemeli. Ekonomik krizin sorumlusu emek ve emekçiler değildir.
Can yakıcı karar zamanı! Üretim Ekonomisi, Vatan Bütünlüğü, Komşularla İşbirliği, Laiklik ve Avrasya Devrimi için…
Milli Hükümet Zamanı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.