İHH’nin 36. Yardım Tırı uğurlandı!

Karacabey İHH Temsilciği geçtiğimiz Çarşamba günü 36. Yardım Tırı’nı dualarla uğurladı. Uğurlama töreninde söz alan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman şu açıklamalarda bulundu;
“Çatışmalardan kaçan insanların son sığınağı olan İdlib’te zor günler yaşanıyor. Bölgeye yönelik tehditler sürerken beslenme, barınma sorunları giderek artıyor. Şimdi İdlib’te yaşayan 3 milyon insan yeni bir krizle karşı karşıya. Günlük gıda ihtiyacını bile karşılamakta zorluk çeken mülteci aileler başta hijyen, gıda, un ve çadır olmak üzere temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuyor . İHH İnsani Yardım Vakfı Lojistik Merkezleriyle ve Mobil Aşevleri’yle binlerce insan aş, ekmek ihtiyacını karşılıyor. Ancak son zamanlarda un depolarımızdaki stoklarımız çok azaldı. Bu bağlamda ‘Suriye’li kardeşim ekmeksiz kalmasın’ diyerek başladığımız kampanyamızda emeği geçen tüm Karacabeyli hemşerilerimizden Allah razı olsun. Ayrıca bu tırın hazırlanmasında büyük katkıları olan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Çatal’a çok teşekkür ediyoruz. Kendisinden Allah razı olsun”
Kahraman sözlerini, “Sevgili Allah’ımız Kuran-ı Kerim Ali İmran Suresi 134. Ayeti kerimesinde “Onlar darlıkta ve bollukta infak ederler” buyurmaktadır .
Allah’ımız fakirleri doyurun diyor, biz fakirleri doyur diye dua ediyoruz. Yetimlere bakın diyor, biz yetimleri koru diye dua ediyoruz. Acizlere merhamet edin diyor, biz acizlere merhamet et diyoruz. Allah’ın bizden istediklerini biz Allah’a havale ediyoruz.
36. Yardım Tırı’mızın duasını İmam Hatip Lisesi Müdürümüz Yüksel Çatal yaptı. Çatal duasında Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hadisi şerifinden de bahsederek, ‘Az sadaka, çok bela def eder. İnşallah bu yardımlarımız hürmetine Rabbim Karacabey’imizin üzerinden küçük, büyük tüm belaları defeder’ dedi.
Daha sonra tırımızı tekbirler ve salavatlarla uğurladık. Rabbim hayırlısıyla yerine ulaşmayı nasip etsin” diyerek noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.