Krizin bedelini ödemeyeceğiz!

Krizin bedelini ödemeyeceğiz!
Eğitim Sen Karacabey Temsilciliği işsizliğe, yoksulluğa ve pahalılığa karşı 15 Şubat 2009 Pazar günü İstanbul Kadıköy Meydanı’ndaki mitinge gidiyor.
Öğretmenevi’nden saat 06.00’da araba kaldıracaklarını belirten Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, tüm ilçe halkını mitinge davet etti. Tunç, krizin son iki yıldır dalga dalga yaşanmaya başladığını vurgulayarak, “Emekçiler çalışma, örgütlenme, iş güvencesi hakkını ve ücretlerini korumak için giderek daha da yaygınlaşan bir eylemlilik içine girmektedir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. İşsizlik, yoksulluk ve adaletsizlik her geçen gün artmakta, hayatımız çekilmez hale gelmektedir. ETUC üyesi üç emek örgütü; TÜRK İŞ, DİSK, KESK olarak, bu tespitlerden hareketle başta TTB, TMMOB TÜRMOB olmak üzere diğer emek ve meslek örgütleriyle güçlerimizi birleştirerek krize ve krizin yarattığı sonuçlara yönelik ‘Emek Cephesi’nin sesini ve mücadelesini yükseltmeye kararlıyız” dedi.
Krizin bedelini ödemeyeceklerini dile getiren Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Krizin yol açtığı işten çıkarmalara, işyerlerinin kapatılmasına, işsizliğe, pahalılığa sessiz kalmayacağız. Örgütsüz halk kesimlerinin mücadelesine destek olacak, onları yalnız bırakmayan bir anlayışla, sorunlarının çözümü için mücadele edeceğiz. Yapılan zamlara sessiz kalmayacak, etkili bir muhalefet ile zamların geri alınması için mücadele vereceğiz. Örgütlerimizin etkin katılımı, emek ve meslek örgütlerinin aktif desteği ile 15 Şubat 2009 Pazar günü İstanbul Kadıköy’de ‘Krizin bedelini ödemeyeceğiz; işsizliğe ve yoksulluğa karşı birleşik mücadele’ için ‘Emek ve Demokrasi Mitingi’ gerçekleştireceklerdir. Mitinge gelmek isteyen halkımız, 0 532 392 61 72 ve 0 505 576 29 13 telefonlardan bizlere ulaşabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.