Koyuncu, Türkkan’a yapılan saldırıyı kınadı

*Siyasette ilkeli ve mert olmak lazım diyen AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu, “Kapının önünde farklı, arkasında farklı olmayacaksınız” dedi.
Karacabey Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında, Tavşanlı Mahallesi’ndeki Küçük Sanatkarlar Bölgesi’nin imar değişikliği ile “Ticaret Bölgesi”ne dönüştürülmesinin AK Partili üyelerce red edilmesi sonrası İlçe Başkanı Halit Türkkan saldırıya uğramasını Bursa Milletvekili Ali Koyuncu sert bir dille kınadı.
Karacabey’i sarsan olayın ardından önceki gece apar topar ilçeye gelen Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi.
Olayın kişisel bir hesaplaşma değil, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ve İlçe Başkanı Halit Türkkan’a göz dağı vermek amacıyla yapıldığını ileri süren Koyuncu, saldırıyı gerçekleştirenlerin ceza-landırılmasını istedi. Koyuncu, “Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Tavşanlı Mahallesindeki Küçük Sanatkarlar Bölgesi’nde daha önce faaliyette bulunan pavyon niteliğindeki bir işletmenin yeniden çalışmasına izin verecek bir imar değişikliği teklifi getirilmiştir.
Bu konuda Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız Karacabey halkının huzuru için, milletten aldığı yetki ile hiçbir etkinin altında kalmadan imar değişikliği önerisine red oyu kullanmıştır. AK Parti’de siyaset yapan arkadaşlarımız çok iyi bilirler ki, biz siyaseti insana hizmet için yaparız. Emir ve yetkiyi de sadece halktan alırız. Biz karar alırken yandaşa değil, halka hizmet için hareket ediyoruz. Bu kararı alırken de arkadaşlarımızın önceliği ilçedeki huzur ortamının sürmesi idi.
Belediye Meclis üyelerinin vermiş olduğu karar sonrası Meclis çıkışında tehdit edilmiş ve evine gitmekte olan İlçe Başkanı Halit Türkkan’da saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti çete devleti değil, hukuk devletidir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler adalet önünde hesap verecektir.
Meclisteki oylamada AK Partili üyeler ve DP Meclis Üyesi Yüksel Arda red oyu kullanmıştır. Belediye Başkanı’nın yasalara aykırı çalıştığı gerekçesiyle ruhsatını iptal ettiği bu işletmenin yeniden açılması için, Belediye Başkanı, DP grubu ve ANAP’lı bir üye evet oyu kullanmıştır. Daha önce bu işletme çalışırken Karacabey halkının ne kadar rahatsız olduğunu göz önüne alarak vicdanlarının sesine kulak veren üyeler red oyu vermişlerdir. Bu oylamanın neticesinin takdirini halka bırakıyoruz. Şu çok iyi bilinmelidir ki AK Partide siyaset yapan bütün arkadaşlarımız, İlçe Başkanımız ve Belediye meclis üyelerimiz halkın dertleriyle dertlenen ve onlar için canını seve seve verecek insanlardır. Bizler arkadaşlarımızın bu güne kadar yaptığı bütün işlerin ve almış olduğu kararların arkasındayız. Çünkü onlar halkını hiçbir zaman satmadı ve satmayacak” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’da yaptığı açıklamada buradaki pavyon benzeri işletmenin açılmasına olanak verecek düzenlemenin yapılması için Nisan ayından bu yana üst üste beş kez meclise teklif getirildiğini vurguladı. Türkkan, “Biz gerçekten bu yerin ilçe üzerindeki olumsuz etkilerini biliyoruz. Burada çok yuvalar yıkıldı, aileler dağıldı. Onların şikayetleri üzerine, yıkılan ailelerin ızdırabını dindirmek için grup kararı alarak öneriyi red ettik. Vicdan azabı çekmemek, dağılan aileleri ve gençlerimizi düşünerek böyle bir karar alındı.
Bunun neticesi bize ölüm bile getirse, halkın istemediği her şeyin karşısında olacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Ölümden zerre kadar korkmuyoruz. Biz Sayın Başbakan’ımızın ifadesiyle başını koltuğunun altına almış, ilçe başkanları ve meclis üyeleriyiz. Yapılan oylamanın ve bize yapılan saldırının takdirini Karacabey halkına bırakıyoruz” dedi.
Basın toplantısı sonunda Türkkan, pavyon işletmek için meclise teklif veren M. Fesihi K. isimli şahsın üç ay önce kendisine gelerek destek istediğini kaydetti. Türkkan, “Buranın geçmişini biliyoruz size evet dememiz mümkün değil” sözleriyle kendisini reddettiğini söyleyerek, “Fakat kendisi Belediye Başkanı’nın bu düzenlemeye sıcak baktığını, AK Partili Meclis üyeleri dışındaki diğer 9 üyeden söz aldıklarını söyledi. Bende kendisine ‘Yeterli sayıyı bulmuşsun bizim desteğimizi neden istiyorsun’ dedim. O’da AK Partili olduklarını söyleyerek, ‘Diğerlerinden söz aldık, illa sizde söz vereceksiniz’ diye ısrar etti.
Bende kendisine ‘Buyrun partiye gidelim istifanızı verin. Üç beş oy için buraya sıcak bakmıyoruz’” diye konuşarak yaşananları anlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.