Belediye iflasın eşiğinde

Belediye iflasın eşiğinde
Karacabey esnafı, Belediye’den alacaklarını tahsil edememenin sıkıntısını yaşıyor.
İlçede farklı sektörlerde hizmet veren esnafın, Belediye’ye yaptığı işlerin karşılığını alamaması nedeniyle zora girdiği bildirildi.
İflasın eşiğine gelen Belediye’nin esnafa olan borcunun 9 milyon 800 bin Türk Lirası olduğu ileri sürüldü.
Belediyedeki ilginç uygulamalar sonunda çaresiz kalan Karacabey esnaflarının zor durumda olduğu, bazı esnafların ise, işyerlerini kapatma noktasına geldiği belirtildi.
Belediye’nin söz verdiği halde borcunu bir türlü ödememesine tepki gösteren esnaf, “Bu işin sonu nereye varacak? En son Cuma günü ödeneceği bildirilen alacaklarımız yine ödenmedi. Sürekli verilen boş sözler yerine getirilmiyor. Bizlerin de ödeme yapması gereken yerler var. Çok güç durumdayız. Alacaklarımızın en kısa sürede ödenmesini istiyoruz.
Aksi halde, Belediyenin önüne siyah bir çelenk koyacağız. Belediyeyi sözünde durmaya davet ediyoruz” dediler.
Bu gelişmeler sonunda, Belediye yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Karacabey esnafı uzun süredir alacaklarını nasıl tahsil edeceği konusunda kara kara düşünürken, yargıya başvurma içine girdiğini duyurdu.
Belediye’de sürekli oyalandığını ve alacağını aylarca beklemesine karşın alamadığını dile getiren Karacabeyli esnaflar, “Paranın canbazına ne oldu? Kasasında trilyonlar olduğunu söyleyen Ergün Koç, bizi sürekli kandırıyor. Alacaklarımızı ödemiyor. Duyduğumuz kadarıyla Belediye parasızlık nedeniyle araçlarına antifiriz alamıyormuş, yağ koyamıyormuş. Böyle mi paranın canbazı olunuyor? Ergün Koç: Her gün Borç!” diye sıkıntılarını dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.