Köylüler, susuzluktan kırılıyor!

Karacabey’in Uluabat ve Bakırköy’ün de yer aldığı 11 köy susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Mustafakemalpaşa’da son bir haftadır Belediye’nin Çan Deresi’nden gelen şebeke suyundan bir litre dahi alamayan köyler isyan etti.
            Kaymakam Adem Saçan’dan yardım isteyen Mustafakemalpaşa’ya bağlı Ormankadı, Kumkadı, Yamanlı, İncilipınar, Aralık, Üçbeyli, Demireli, Doğancı ve Çördük ile Karacabey’e bağlı Uluabat ve Bakırköy’de bir haftadır sular akmıyor.
            Hayvanlarıyla birlikte susuzluktan kırılan yaklaşık 5 bini mevsimlik işçi olmak üzere toplam 15 bin civarındaki köy halkı ne yapacaklarını şaşırdı. Bahse konu köylerin muhtarları Kaymakam Adem Saçan’ı ziyaret ederek, sıkıntılarını aktardı.
            Saçan, Belediye Su İşleri Müdürü Hakan Kaya’yı Kaymakamlığa çağırarak, konu hakkında bilgi aldı. Su İşleri Müdürü Kaya, “Çan deresinde su azaldı. Suyu depolarımızda tutmadan verdiğimiz halde şebeke suyu maalesef yetmiyor. Yeraltında kaçaklar var. Hattı yenileyince kaçakların önüne geçmiş olacağız. Şu an su sıkıntısı çeken köylerimizin mağduriyetini ise dönüşümlü olarak su vermekle çözeceğiz” dedi.
            Kaymakam Saçan, konunun takipçisi olacağını ve en kısa zamanda köylere su verileceğini söyledi.
            İncilipınar Köyü Muhtarı Hüseyin Sülün, Belediye ile aralarında şebeke suyu protokolü bulunduğunu, buna göre köylere su vermek mecburiyetinde olduğunu hatırlatarak, “Köylerimizde bir haftadır bir damla bile su akmıyor. Halbuki münavebeli olarak su verebilirlerdi. Ama vermediler. İnsanlar ve hayvanlarımız susuzluktan kırılıyor. Köylerimize tankerlerle su taşıyoruz. Bazı köyler artezyen suyu içmeye başladı. Hastalıklar kapıda. 50 yıllık rüya demişlerdi, 6 ay bile sürmedi. Bir an önce suyumuzu istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.