CHP’den ‘Marzinç’ tepkisi

Mustafakemalpaşa’yı kirletecek işletme istenmiyor!
Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, “Marzinç” adı altında Organize Sanayi Bölgesine kurulmak istenen “Tehlikeli Atık Geri Dönüşüm Tesisi”ne karşı olduklarını açıkladı.
            Mustafakemalpaşa’ya zarar verecek her türlü zehirli atık tesislerine karşı olduklarını yineleyen CHP, çevreye herkesten fazla duyarlı olduklarının altını çizdi.
            MHP’nin önceki gün yaptığı açıklamasına dikkat çeken CHP yöneticileri, İnatlar’da olduğu gibi OSB’ye kurulması planlanan zehirli atık tesislerini de ilk gündeme taşıyan ve halkı bu konuda uyaranın kendileri olduğunu belirtti.
             Gerekirse bu konuda MHP ile ortak basın açıklaması yapabileceklerini belirten CHP’liler, “En son Sivil Toplum Örgütleri ile beraber yapılan görüşmede birlikte ortak bir platform oluşturulması kararı alındı. Daha önce yaptığımız mücadelenin, diğer partiler tarafından siyasi şov olarak algılanması, bazı kesimlerce, tepkilerimiz sanki ilçemize gelecek tüm yatırımlara CHP karşıymış gibi gösterilmeye çalışılması bu konuda temkinli davranmamıza neden oldu. Marzinç’e karşı ilgili tüm bilgi ve belgeleri toplayıp gerekli yasal prosedür başladıktan sonra diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeyi uygun gördük.
            Öncelikle Marzinç’e karşı tavır alan tüm sivil toplum örgütlerini takdirle karşılıyoruz. Temenni ederiz ki, diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de bu tehlikeli atık tesisine aynı duyarlılığı göstersin. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki, CHP olarak Marzinç’in kuracağı tehlikeli tesise ilk günden beri karşı olduk. Bu tavrımızda tek kalsak bile sonuna kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.
            AK Parti’yi eleştiren CHP İlçe yönetimi, “Son yerel seçimler öncesi ‘Milyon dolarlık yatırım’ diye vaat edilen tesisler zehirli atık fabrikaları mıdır? Bu konuda iktidar partisi neden sessiz kalmaktadır? 
AKP’nin, milletvekilleriyle birlikte bir an evvel bir açıklama yapması gerekmektedir. Tüm şaibeli hususlar halkımıza açıklanmalıdır. Önceden bunun altına imza atanlar bugün karşı çıkan, dün karşı çıkanlar ise bugün onaylar tavrı ile kafaları karıştırıyor.
            Tüm sivil toplum örgütleri ile beraber oluşturulacak komitenin çizeceği plan çerçevesinde bir an evvel ilçemiz halkının bilinçlendirilmesi ile sosyal tepkinin ortaya konması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.