“Köyler Ligi” katılım koşulları açıklandı

Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün 17 Ekim’de düzenleyeceği, “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Karşılaşmaları”na katılım koşulları açıklandı.
            Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şaban Bayraktar, muhtarların katılım formlarını Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Muhtarlar Derneği’nden alabileceklerini bildirdi.
            Köylerdeki gençlere spor yaptırmayı, kö-tü alışkanlıklardan kurtarmayı ve amatör spor kulüplerinin alt yapısını oluşturmayı amaçladıkla-rını belirten Şaban Bayraktar, takımlarda yaş sını-rının aranmadığını, 18 yaş ve altı 3 futbolcunun oynayabileceğine dikkat çekti.   
            Turnuva koşullarında köyde görev yapan öğretmen ve imam gibi devlet memurlarının da takımda yer alabileceklerini belirten Bayraktar, genç yeteneklerin hünerlerini sergileme fırsatı bulacağı büyük organizasyona yoğun katılım beklediklerini vurguladı.
            Karşılaşmaların Ortasarıbey ile Sultaniye Köyleri’nde, yarı final ile final maçlarının ise M.Fehmi Gerçeker Stadı’nda oynanacağını açıklayan Bayraktar, komitenin gerek gördüğü takdirde Uluabat ve Taşlık sahalarına da maç verebileceğini sözlerine ekledi.
            Buna göre, “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Karşılaşmaları”na katılım koşulları şu şekilde sıralandı;
1)16 Ekim 2009 saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda fikstür çekimi yapılacaktır
2)Turnuvaya katılmak isteyen takımlar katılım ücreti olan 200 TL.’yi Garanti Bankası 541-6694914 nolu hesaba yatırarak dekontlarını, katılım formlarını ve nufus cuzdanı fotokopili takım listelerini 17.10.2009 tarihine kadar İlçe Spor Müdürlüğü’ne getireceklerdir.
3)İlçe Spor Müdürlüğü’nce Köyler Ligi Disiplin Kurulu oluşturulacak kırmızı kartlar, hakemlere, tertip komitesine veya görevli personele karşı yapılacak her türlü olumsuz davranış hakkında karar yetkisini kullanacaktır. Hakem ve komiteye yapılacak her türlü saldırı turnuvadan ihraç bir sonraki turnuvaya katılmama ile cezalandırılacaktır.
4)Köy nüfusuna kayıtlı herkes amatör sporcu dahi olsalar, köye kayıtlı olmayan imam, öğretmen vb. personel ve köyde altı aydan fazla ikamet eden kişiler de köy takımında oynayabilir. Müsabakalar süresince turnuva dışından ve takımlar arası transfer yapılamaz.
5)Müsabakalarda yaş sınırı yoktur ancak, her takım ilk 11’de 18 yaş altında 3 sporcuyu oynatmak zorundadır.
6)Takımlar belirlenen saatten en az 30 dakika önce sahada olmalıdır. Maça gelmeyen takıma 10 dakika bekleme süresi tanınır. Bu sürede de sahaya çıkmayan takım hükmen mağlup sayılır.
7)Müsabakaların devre aralarında 15-17 yaş arasındaki birer sporcu penaltı yarışması yapacaktır.
8)Takımlar oyuncularının sağlık kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu konuda doğacak olumsuzluklardan teknik komite sorumlu değildir. Maçlarda sağlık personeli bulundurulacaktır. Takımların yanında merhem, soğutucu gibi ilaçları getirmeleri gerekmektedir.
9)İddiası kalmayan takımlar, lig sonuna kadar müsabakalara devam etmek zorundadır. Mazeretsiz maça gelmeyen takım hükmen mağlup olur, turnuvadan ihraç edilir ve şahıs adına düzenlenmiş 1.000 (bin) TL tazminatları yanar.
10)Saha kenarında takımlar yedek oyuncular, 1 yönetici, 1 antrenör, 1 masör bulunabilirler.
Oyun Kurulları
1-Oyun bir kaleci olmak üzere her biri en çok 11 oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanır. Yedek oyuncu sayısı en fazla 7’dir. Maç boyunca oyuncu değişikliği yapma hakkı sınırsızdır. Çıkan futbolcu, oyuna dönemez. Kaleci herhangi bir oyuncuyla hakemin bilgisi dahilinde yer değiştirebilir.
2-Takımlar, 22 kişilik oyuncu kadrosu olan katılım formlarını ilk maçlarından tertip komitesine teslim edecekler ve turnuva sonuna kadar oyuncu değişikliği yapamayacaklardır.
3-Bir takım 6 kişi kalırsa maç tatil edilir
4-Tüm takımlar turnuva öncesi tertip komitesine bildirdikleri oyuncu ile futbolcu numaralarıyla sahaya çıkacaklardır. Oyuncu kadrosunda ve numaralarda kesinlikle değişiklik yapılamayacaktır.
5-Maçlar 40’ar dakikalık 2 devre halinde oynanır, devre arası 15 dakikadır. Çeyrek finalden itibaren maçlar 45’er dakikalık 2 devre oynanır.
6-Maçlar 1 hakem, 2 yardımcı olmak üzere 3 hakem tarafından yönetilir.
7-Müsabakalarda galibiyete 3 puan, beraberliğe 1 puan, mağlubiyete ise puan verilmez.
8-Aynı puana sahip takımların sıralamasında gol averajına bakılır. Gol averajı ise aynı ise, kendi aralarındaki maça bakılır, bu da eşitse kura çekilir.
9-Maçlar tek devreli lig usulüne göre oynanacaktır. Gruplarında 1. ve 2. gelenler çeyrek finale çıkacaktır.
10-Turnuvada T.F.F. futbol maç kural ve talimatları uygulanır.
İtirazlar
1-İtirazı bulunan takım maçtan önce takım kaptanı veya idarecisi tarafından hususu açıkça yazılı olarak belirtmesi gerekmektedir.
2-İlgili itirazın resmiyet kazanabilmesi için dilekçesiyle birlikte 24 saat içinde Garanti Bnakası 541-6694914 nolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü hesabına 75 TL yatırılması gerekmektedir.
3-Yapılmış olan tüm itirazlar, Tertip Komitesi tarafından karara bağlanır ve kesin olup, değiştirilemez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.