KÖYDES’te yeni dönem

Ticaret Borsası'ndaki olağan toplantıya Kaymakam Ahmet Yurtseven, AKP İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Türk, İlyas Partal ve Fikret Keskin, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Hilmi Kaya ile köy muhtarları katılırken, geçen yılların aksine dünkü programda daire amirleri de yer aldı. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Süzen ise, toplantıya katılmadı.
Kaymakam Ahmet Yurtseven başkanlığındaki toplantıda Özel İdare Müdürü Musa Öztürk'ün okuduğu 2012 yılı faaliyet raporu ile 2013 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.
Buna göre 2012 yılında köylere 148 bin 050 TL yardımda bulunduğu bildirildi. 2013 yılı bütçesi ise 1 milyon TL olarak açıklandı.
Daha sonra yapılan Birlik Encümen seçiminde 2 İl Genel Meclisi üyesi ile 2 muhtar gizli oylamayla belirlendi. Seçime AKP İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Türk, İlyas Partal ve Fikret Keskin aday oldu. Kaymakam Yurtseven'in isimleri tek tek okumasının ardından İsmail Türk (45 oy) ve İlyas Partal (32 oy) yeniden birlik encümenine seçildi. 26 oy alan Fikret Keskin ise, yedek üye oldu.
Encümen üyeliği için en heyecanlı seçim muhtarlarda yaşandı. 4 köy muhtarının aday olduğu seçimi Yenisarıbey Köyü Muhtarı Tuncay Güleç (34 oy) ile Akçakoyun Köyü Muhtarı Şerafettin Üner (28 oy) kazandı. Diğer adaylardan Yenikaraağaç Köyü Muhtarı Yahya Bası 22 oy ve Boğazköy Muhtarı Resul Bülbül ise 11 oyda kaldı.
Seçim sonunda Kaymakam Ahmet Yurtseven başkanlığındaki yeni birlik encümeni AKP'li İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Türk ve İlyas Partal, Yenisarıbey Köyü Muhtarı Tuncay Güleç ve Akçakoyun Köyü Muhtarı Şerafettin Üner'den oluştu.
Büyükşehir yasasına tepki
Birlik Encümen seçiminin ardından “Görüş ve Temenniler” bölümünde söz alan Harmanlı Köyü Muhtarı Hüseyin Lafçı, yeni Büyükşehir yasasına tepki gösterdi.
    Lafçı, “İçimiz yanıyor. Büyükşehir'e bağlanma bizleri olumsuz etkileyecek. Köyüme şu ana kadar 20 bin metrekare parke taşı döşedik. Bunun çoğunu da köy olanaklarıyla gerçekleştirdik. Tarım bitti, köyler bitti. Bu konuda çok dertliyiz” dedi.
    Kaymakam Yurtseven ise, yeni yasa ile ilgili herkesin çekinceleri olduğunu belirterek, “Ancak biz yürütme organıyız. Yasa neyi gerektiriyorsa onu uygulamakla yükümlüyüz. Çekincelerinizi anlıyorum. Ancak umut ediyorum ki, herkes için hayırlı olur” diye konuştu.
Daire amirleri, muhtarları bilgilendirdi
Programın son bölümünde daire amirleri bazı önemli konularda muhtarları bilgilendirdi.
    Nüfus Müdürü Huriye Yalın, kapı numaraları konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Yalın, muhtarlar aracılığıyla bu konuda vatandaşlara yardımcı olunmasını istedi.
    İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, özellikle engelli vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları için köy camilerinde gereken kolaylığın sağlanması gerektiğini söyledi. Bunun yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Müftü Yazıcı, köylerde toplanan yardımların usulüne uygun bir şekilde yapılabilmesi için işbirliği içinde hareket edilmesini istedi. Konuyla ilgili köy muhtarları ise, toplanacak yardımların Müftülük bilgisinde olmasını talep etti.
    Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, köy muhtarlıklarının gelirlerinden yüzde 10'luk payı eğitime aktarmaları gerektiğini anımsattı. 12 yıllık zorunlu eğitime de dikkat çeken Dingin, bu konuda eksikliği olan vatandaşların belirlenerek açık lise yoluyla sorunun çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.