El ele vermedikçe AKP’den kurtulamayız!

Özcanlar Düğün Salonu'ndaki etkinliğe CHP İl Başkanı Metin Çelik, Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan ve İlhan Demiröz, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İl Disiplin Kurulu Başkanı Hüdavendi Çoksaygılı, ADD Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, il ve çevre ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda partili katıldı.
    Özellikle Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın konuşmalarıyla büyük bir coşku yaşandığı gözlenen CHP gecesinin sunuculuğunu ise eski İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özel yaptı. Özel, başarılı sunumuyla konuklardan tam not aldı.
    Programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil çiftçi sorunlarına, Belediye seçimlerine ve parti içindeki birlik beraberliğe dikkat çekti.
AKP'yi alaşağı etmeliyiz!
Türk çiftçinin AKP'nin gelmesiyle köle durumuna düştüğünü savunan Avil, “Köylerimizi son yıllarda en çok ziyaret edenler; postacı, icracı, emlakçı ve bankacılardır. Daha geçen hafta ziyaret ettiğimiz Taşpınar ve Hürriyet köylerinde bu sıkıntıyı net bir biçimde gördük. Çiftçi artık CHP iktidarına hasret durumda” dedi.
    CHP'nin Karacabey Belediyesi'ni kazanması gerektiğini söyleyen Avil, “1950 yılından bu yana çok partili dönemde Karacabey'de belediyeyi kazanamadık. Ancak şuan bunu başarabilecek gücümüz var. Bu ilki başaran yönetim kurulu olmak ve bu onuru yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
    CHP içinde hak etmeyen hiç kimseye taviz vermediklerini dile getiren Avil, “İlçe Başkanı olduğum sürece, hak etmeyen hiç kimse benim ve arkadaşlarımın omuzları üstünde yükselemez. Bizim omuzlarda taşıyacağımız tek değer, içtiğimiz su gibi aziz olan CHP'dir.
    İktidara giden yolda sevginin önemine ve parti içindeki mücadeleye dikkat çeken Gönül Avil, “Birbirimizi daha çok sevmeli, birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz. Kamuoyunda, 'kavgalı parti' izlenimi yaratmamalıyız. Kongre dönemlerindeki parti içi hizmet yarışı tabii ki olmalıdır. Ancak, seçim bittikten sonra el sıkışmalı, gücümüzü ve enerjimizi de ülkemizi sömüren AKP'yi alaşağı etmek için kullanmalıyız” şeklinde sözlerini noktaladı.
Cesur ve yürekli olmalıyız
İktidara yürüyüşün temellerini Karacabey'den attıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Metin Çelik, ülke gündemini değerlendirdiği etkili konuşmasında AKP'yi eleştiri yağmuruna tuttu.
    10 yıldır toplumun yoksulluğa ve yolsuzluğa itildiğini savunan Çelik, yanlış politikalar nedeniyle Türkiye'nin iç de ve dışta büyük bir kaosa sürüklendiğini söyledi.
    AKP'nin gaflet içinde olduğunu vurgulayan Çelik, “Ülkeyi savaşa sürüklüyorlar. ABD ve AB uğruna komşu ülkelerle savaşın eşiğine geldik. Diğer yandan Barzani'ye dost oluyorlar ve şehitlerimize ihanet ediyorlar. Bu ülkenin aydınları, bilim insanları, askerleri, gazetecileri bir bir içeri atılırken, teröristlere istedikleri tavizler veriliyor. Toplumun vicdanı kanıyor. Halk zor durumda. Çiftçi, işçi, emekli ve vatandaş kan ağlıyor. Milli değerlerimizi bir bir satıyorlar. Bu duruma dur demenin tek yolu AKP'den kurtulmaktır. Cesur ve yürekli olmak zorundayız” diye konuştu.
Kadınlara daha fazla değer verilmeli
Karacabey'den çok umutlu olduklarını belirten CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, kadınların toplum ve siyasetteki önemine değindi.
    Kadınlara her alanda değer verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaleli, “Her yerde kadına şiddet var. Bu nedenle cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmeliyiz. CHP, kadına en çok değer veren tek partidir. İktidar olmak istiyorsak, kadınlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.
Büyükşehir yasası büyük bir tuzaktır
Yeni Büyükşehir yasası ile parti içindeki dayanışma konusunda açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Kavga olan yerde bereket olmaz. Yerel yönetimlerdeki çalkantı Karacabey'e zarar verir. Parti içindeki birliği daha da sağlamalıyız. İstikrar olsun, çalkantı olmasın.
    Büyükşehir yasası yeni bir felaketin başlangıcıdır. Artık köylerimiz mahalle olacak. Köylülerimiz de Büyükşehir için oy kullanacak ve su faturalarını Büyükşehir tarifesinden ödeyecek. Köye ait neyin varsa, hepsini alacaklar. Her türlü tuzak hazır. Eğer bu yerel seçimlerde başarılı olursak, bunlara dur diyebilirsek işte o zaman sorunları azaltabiliriz. Çok dikkatli olmalı ve birliğimizi bozmamalıyız” diye konuştu.
Tek yol AKP'yi yıkmaktır
Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP'nin aydınlık yüzünün Karacabey'de net bir biçimde ortaya çıktığını belirtti.
    AKP iktidarının Türkiye'yi istediği hale getirmeye çalıştığına vurgu yapan Havutça, “Türkiye'nin her şeyini alabilirsiniz. Ancak, devrimlerini ve cumhuriyeti yıkamazsınız. CHP buna izin vermez. Ne acıdır ki, Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyenlere barikat kurdular. Biber gazı sıktılar. Tek bir yol var. O da bu AKP'yi yıkmak zorundayız” diyerek çok çalışmak gerektiğini söyledi.
Büyükşehir'de satacak yer kalmadı, ilçe ve köylere dayandılar
CHP eski İlçe Başkanı İlyas Çelebi’nin birleştirici konuşmasının ardından konuşan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Yeni Büyükşehir yasasına eleştiri getirdi. Demiröz, “Büyükşehirlerde satacak yer kalmadı. Artık ilçe ve köylere dayandılar. Bu ucube bir yasadır. Emlak ve bir sürü vergi ile karşı karşıya kalacağız” dedi.
Mustafa Kemal'in son milletvekilleri olabiliriz
Gecenin en etkili konuşmasını ise Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yaptı. Türkiye'nin bölünmek istendiğine dikkat çeken Bayraktutan, “Eğer bunları deviremezsek, Mustafa Kemal'in son milletvekilleri oluruz. Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Ne Fetullah Gülen ne de bir başkası bizim yol göstericimiz olamaz. Bizim tek yol göstericimiz Mustafa Kemal'dir” şeklinde konuştu.
    Bayraktutan'ın ayrıca, konuşma bitiminde milletvekillerine seslenerek, “CHP'de protokol olmaz. Her birimiz masalara dağılalım ve partililerimizle iç içe olalım” demesi salonda büyük alkış aldı.
Türk gençliği kukla olmamalıdır
Son olarak CHP'nin en genç üyesi sıfatıyla sahneye çıkan Sinan Çiftçi, etkili konuşmasıyla takdir gördü. AKP iktidarından kurtulmak için yürekli olunması gerektiğini söyleyen Çiftçi, herkesin CHP için çok çalışmasını istedi.
    Gazetelerdeki yazıları nedeniyle Karacabey'den çok tehdit aldığını iddia eden Çiftçi, “Annem devlet memuru. Beni arayan bir AKP'li, 'Bizle uğraşma, yoksa bundan sonraki yaşamını Şırnak'ta sürdürürsün' diyerek tehditler savurdu. İşte o zaman CHP'li olmaya karar verdim. Türk gençliği kimsenin kuklası değildir ve olmamalıdır. Kuru lafları bırakalım. Cesur konuşmadıkça, yürekli davranmadıkça iktidar olamayız” dedi.
    Konuşmaların ardından büyük bir coşkunun yaşandığı gözlenen CHP gecesi, Grup Berfin'in güzel müzik ziyafetiyle geç saatlere kadar devam etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.