“Köy Tüzel Kişiliklerini geri getireceğiz”

*Karacabeyli muhtarlara seslenen İyi Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, “Bütünşehir Yasasıyla köylülerimizin motorlarından tutun, meralarına kadar ellerinden ne varsa aldılar. Bunu iyi biliyoruz. Biz cumhuriyetimizin kuruluşundaki fabrika ayarlarına tekrardan ülkeyi geri getireceğiz” dedi.

İyi Parti Karacabey İlçe Teşkilatı, “Anlat Muhtarım, Dinleyelim” projesi kapsamında, muhtarlarla yemekte bir araya gelerek sorunları dinledi.
Proje kapsamında verilen yemeğe İyi Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Karacabey İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, İyi Parti Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın, ilçe yöneticileri ile mahalle muhtarları katıldı.
Programın açılışında konuşan İyi Parti Karacabey İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, amaçlarının muhtarlarla bir araya gelerek hem tanışıp, hem de dertleşmek olduğunu ifade etti. Tayfur, “Muhtarlarımız mahallerinde sevilen insanlar. Yaptıkları zor bir görev. Bizim kapımız muhtarlarımıza her zaman açık. Her türlü sorun ve dertlerinde her zaman onların yanınızdayız. Bugün onların sorunlarını dinleyerek aldığımız notları genel merkezimize ileteceğiz.” dedi.
İyi Parti Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz ise, “Muhtarlarımızla karşılıklı diyalog kurarak görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Karacabey’in sorunlarını öğrenmek için buradayız. Gördüğüm kadarıyla Karacabey’in kırsal mahallelerinin durumu içler acısı. Eskiden köylü mahsulünü satar çocuğunu evlendirirdi. Şimdi ise tarlasını satıyor çocuğunu evlendiremiyor. Bugünlerde 300 koyun algısı oluşturuluyor. Sanki bütün köylülerimiz koyun alacakmış gibi gösteriliyor. Bunu da geçtim bu 300 koyunu vermek için 300 bin TL’lik teminat mektubu isteniyor. Bunu gösterebilecek kaç kişi var? Bu teminatı verecek olan kişi bu 300 koyunu senden neden istesin? Zaten kendisi alır. Ucuz mazot deniyor ama bunu hangi çiftçimiz aldı? Bunları 2019 seçimlerini kazanmak için yapıyorlar. Bu yolda her türlü oyun onlara göre mubah.” ifadelerini kullandı.
İyi Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, 1 Nisan’da yaptıkları kongrenin Türkiye siyasetinde kırılma noktası olduğunu vurguladı. Toktaş, “1 Nisan’da İYİ partiyle beraber Türkiye siyasetinde ciddi bir kırılma noktası oldu. Bu tarihten sonra partimize katılımlar on kat daha arttı. Köylerimizde bulunan vatandaşlarımıza Allah kolaylık versin. İşleri çok zor. Biz ne aldatan olacağız ne de aldatılan. Aldanan olacaksan o makamlarda oturmayacaksın. Bütünşehir Yasasıyla köylülerimizin motorlarından tutun, meralarına kadar ellerinden ne varsa aldılar. Bunu iyi biliyoruz. Biz cumhuriyetimizin kuruluşundaki fabrika ayarlarına tekrardan ülkeyi geri getireceğiz.” dedi.
Konuşmaların sonunda muhtarlarla karşılıklı istişare yapılarak, muhtarların sorunları masaya yatırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.