Karaca, Fakıbaba ile görüştü

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin İstişare Toplantısı’na Karacabey’i temsilen Başkan Nuri Karaca ve Yardımcısı Ahmet Kırmızı katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımlarıyla Alanya Long Beach Otel’de gerçekleştirilen Yıllık İstişare Toplantısı’nda binlerce kırmızı et üreticisi ve besici hazır bulundu.
Kırmızı et sektörünün tüm sorun ve çözüm yollarının geniş kapsamlı masaya yatırıldığı toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ile birebir görüşme imkanı bulduk. Fakıbaba’ya Sulama Birliklerinin DSİ’ne devrinin yanlış olacağını ve kaos yaşanacağını söyledik. Fakıbaba’dan hiç olmazsa mevcut sistemin sezon sonuna kadar devam ettirilmesini, sezon sonunda yeniden değerlendirme yapılarak verimli çalışmayan Sulama Birliklerin devredilmesini ve diğerlerinin de statüsünün korunmasını rica ettik. Eşref Fakıbaba bu konunun önemli olduğunu belirterek, bizzat not aldı ve ilgileneceğini belirtti.
Öte yandan toplantıda konuşan Birlik Başkanları ve besiciler, canlı hayvan ve et ithalatının acilen durdurulması, yem sanayicilerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden her hafta fiyat arttırılmalarının önüne geçilmesini talep ettiler. Ayrıca fabrika yem (kesif yem) fiyatlarının artmaya devam ettiği takdirde boykot yapılması gerektiğine de dikkat çektiler.
Buzağı kayıplarının önlenmesi için Bakanlığın başlattığı çalışmalara ve kampanyaya tam destek verdiklerini belirten besiciler, önümüzdeki günlerde “Kendi yemini kendin yap” kampanyası başlatarak keyfi zam yapan fabrikaları protesto edeceklerinin de altını çizdiler” dedi.
Toplantı yerli besi danalarına 250 TL’lik desteğin yeniden başlamasında büyük katkıları olan Merkez Birlik Başkan’ı Bülent Tunç’a, Başkan Nuri Karaca’nın bir portre hediye etmesi ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.