Köy Muhtarlıkları “Dolandırıldı” iddiası

Karacabey'de yaklaşık 6 ay önce İstanbul'da yerel bir gazeteden geldiklerini söyleyip özellikle köy muhtarlıklarını aylık gazete abonesi yapan ve 1 yıllık abonelik için kargo dâhil 354 lira alan sözde gazeteciler, sırra kadem bastı.
İddiaya göre, abonmanlık ücretini peşin alan sözde gazetecilerin, abone yaptıkları çok sayıda köye yalnızca bir kez gazete gönderdikleri iddia edildi.
Abone yaptıkları köylerin haberlerini yayınladıkları gazete dışında ücreti ödendiği halde aylık gazetelerinin kendilerine ulaştırılmadığını söyleyen köy muhtarları ve kahvehane işletmecileri, iletişim numaralarından da gazete çalışanlarına ulaştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.
Kandırıldıklarını belirten köy muhtarları, “Ayda sadece bir defa elimize ulaşacak gazeteye 354 lira ödedik ve sözleşmemizle, faturamızı aldık. Gazetenin fiyatı 29 lira ediyor ve aylık bir dergi aboneliği bile bu kadar maliyetli değil. Bu tür dergi ve gazete için abonmanlık isteyenlere karşı bundan sonra çok dikkatli olmamız gerektiğini anladık. Kim bilir bizler gibi kaç kişiyi kandırmışlardır. Bize bıraktıkları iletişim adresindeki telefon numaralarını defalarca aradık ve gazetelerimizi istedik. Sürekli “göndereceğiz” demelerine karşın gazeteyi hiç göremedik. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız” dedi.
Yaşanılan yerel ve il dışında kalan gazete ve dergilere abone olmanın güvenli olmadığını söyleyen mağdurlar, şimdi ellerindeki fatura ve sözleşmeyle bu olayın çözümü için bir yol buluruz umudu ile bekliyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.