Kotiyak’çıların arkasında kim var?

İkizceliler “Yağma Planı”na karşı:

*CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, KOTİYAK ile ilgili planın onaylanmaması için Karacabey İkizce köylülerince toplanan 375 imzalı dilekçeyi İl Genel Meclisi’ne verdi.
*Akdoğan, İkizce’yi sanayiye açan 1/100000 ölçekli planın bir gece yarısı operasyonuyla kabul edildiğini söyledi. Rant Planının iptali için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Gürhan Akdoğan, “Eğer iptal edilmezse işin arkasında kimler olduğunu açıklayacağız” diye konuştu.

 
Karacabey İkizce Köyü’ndeki “Yağma Planı”na karşı olduklarını açıklayan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, benzeri görülmemiş büyüklükteki bir talana devlet eliyle ortam hazırlandığını söyledi.
İkizce Köyü halkı ile birlikte Bursa İl Genel Meclisi’ne planın iptali için dilekçe vermeye gelen CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, “Rant uğruna yasalar çiğneniyor” dedi.
Akdoğan, TOKİ, Bursa Valiliği ve S.S. 75. yıl KOBİ Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (KOTİYAK), arasında gizlice imzalanan protokol doğrultusunda İl Genel Meclisi’nin kabul ettiği 1/100000 ölçekli plan değişikliğinin bölge halkına dayatıldığını kaydederek, yağmanın iptali için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Akdoğan, Uluabat Gölü’nün kenarında 5 bin metrekarelik alan içinde yer alan İkizce Köyü’nün yaklaşık 2 bin 300 dönümlük arazisinin sanayiye açılmasının sadece Bursa için değil, Türkiye için de emsal bir sorun olduğunu belirtti.
Akdoğan, Uluabat Gölü’nün Ramsar Sözleşmesi ile dünyada koruma altına alınan 17 gölden biri olduğunun altını çizerek, bölge topraklarının da dünyanın en verimli topraklarından olduğunu, sanayiye açılması durumunda buradaki tarımı bitirerek ciddi sosyoekonomik problemlere neden olacağını söyledi.
CHP İl Başkanı Akdoğan, köylülerin daha planlar hazırlanmadan önce bölgenin sanayiye açılmasına karşı olduklarını imzalarıyla ortaya koyduğunu, hatta dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı’nın, ‘Halk istemiyorsa bunu yapmayız’ demesine karşın, bir gece yarısı operasyonuyla İl Genel Meclisi’nin 1/100000’lik planlarda değişiklikler yaparak sanayiye açtığını kaydetti.
Gürhan Akdoğan, planın büyük bir ihtimalle kabul edileceğini ancak mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. Akdoğan, “O bölgede deri sanayicileri var. Meslek odalarının görüşü alınmadan, bilimsel yaklaşımlar olmadan, sadece ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ederseniz, Uluabat Gölü’nü yok edersiniz. Biz İl genel meclisinde mücadele ederek bunu iptal ettirmeye çalışacağız. 17 Ağustos depremini unutmadık unutturmayacağız. Plansız yapılaşmanın ülkemizin kaderini ne kadar kötü etkilediğini biliyoruz. 379 köylü ve grup sözcümüz Sabahattin Sesli’nin dilekçeleriyle bu planın iptali için başvuruyoruz. Bu plan büyük ihtimalle iptal edilmeyecek. Bursa halkına sesleniyorum, bu işin arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkartacağız. Bugün için bunu açıklamayı uygun görmüyorum. Spekülasyon olarak görüyorum. Orayı neden istediklerini açıklasınlar. Daha önce Cargil’de, Yenişehir’de, Kemalpaşa’da olduğu gibi büyük mücadele başlatırız ve orasını başlarına yıkarız. Halka rağmen oranın sanayi bölgesine açılmasını derhal önlesinler. Hiçbir şey yapamazsak hukuk mücadelesiyle orasının yapılmasını engelleyeceğiz” diye konuştu.
Açıklamaların ardından Karacabey CHP İlçe Başkanı Mümin Erselli, İkizce Köyü sakinleri ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sabahattin Sesli, İl Genel Meclisi Sekreterliği’ne iptal dilekçesi başvurularını teslim etti.
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.