KOTİYAK için fiyat tespitine gelen heyete tepki

Karacabey İkizce Mahallesi’nde, köylülerin karşı çıkmasına rağmen TOKİ tarafından yapılması planlanan sanayi sitesi için gelen mahkeme heyeti, kamulaştırılacak arazinin fiyat tespitini, tepkiler altında gerçekleştirdi. Köylüler, usulsüz bir şekilde ellerinden alınmak istenen arazilerini vermemek için direneceklerini söyledi.
İkizce’de, kısa adı KOTİYAK olan, ‘S.S. 75’inci Yıl KOBİ Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ tarafından sanayi sitesi yapılmak için İl Genel Meclisi’nden onay alındı. Bursa Barosu, Ziraat Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi ve DOĞADER 1/100 binlik planlara dava açtı. Dava devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/25 binlik planları onayladı. 1/100 binlik planlar mahkeme tarafından iptal edilirken TOKİ, bakanlık tarafından onaylanan alt plana göre kamulaştırma işlemlerine başladı. Kamulaştırma işlemlerinin başladığı İkizce Mahallesi sakinleri ise sanayi sitesine ve kamulaştırmaya karşı tepkilerini düzenledikleri eylemlerle gündeme getirdi.
TOKİ, İkizce Mahallesi’nde planlanan sanayi sitesinin yapılması için buradaki arazilerin kamulaştırılması amacıyla Karacabey Asliye Hukuk Mahkamesi’ne dava açtı. Yargılama devam ederken mahkeme hakimi, köyde fiyat tespiti için inceleme yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine mahkeme hakimi ile bilirkişi, avukatlar eşliğinde dün altı ayrı parselde fiyat belirlemek amacıyla köye geldi. Köylüler, fiyat tespiti için gelen mahkeme hakimi ve bilirkişiyi, açtıkları; ‘Toprağımıza sahip çıkıyoruz satmayacağız’, ‘KOTİYAK elini İkizce’den çek’, ‘Tarlalarımız Atatürk’ün emanetidir’, ‘Ölürüz de toprağımızı vermeyiz’, ‘Mahkeme kararı uygulansın’, ‘KOTİYAK git çorak yerde yap’ yazılı pankartlar ile karşıladı. Arazilerin ellerinden usulsüz bir şekilde alınmasına izin vermeyeceklerini söyleyen köylüler, eylemlerine devam edeceklerini kaydetti. Tepkiler altında gerçekleşen fiyat tespiti nedeniyle jandarma da geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.