Koronavirüs ile mücadelede sıkı denetim

*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, zabıta ekipleriyle birlikte ilçe merkezinde kurulan pazaryerinde esnaf ve vatandaşlara, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda denetim gerçekleştirdi. Özkan, vatandaşları maskelerini uygun şekilde takması konusunda bizzat uyardı.

Tüm dünyada olduğu gibi Karacabey’de de korona virüs ile mücadele kararlı bir şekilde sürüyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, zabıta ekipleriyle birlikte ilçe merkezinde kurulan pazaryerinde esnaf ve vatandaşlara, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda denetim gerçekleştirdi. Özkan, vatandaşları maskelerini uygun şekilde takması konusunda bizzat uyardı.

Sağlık görevlilerinin işini hep beraber kolaylaştırmalıyız

Denetimlerin ardından açıklama yapan Başkan Özkan, “Korona virüsle mücadele kapsamında riskli günleri hep birlikte yaşamaktayız. Vaka sayısı, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı gittikçe yükselmektedir. Bu salgınla mücadele etmede sadece sağlık görevlilerinin mücadelesi yeterli olmayacaktır. Vatandaşlar olarak biz de sağlık görevlilerinin işini kolaylaştırmalıyız. Bu salgının bulaşmaması noktasında azami gayret göstermeliyiz. Bunun için de bilim insanlarının bizlere önerisi temizlik, mesafe ve maske. Özellikle maske kullanımı bilim insanları tarafından mutlaka öneriliyor. Ve bu bir aksesuar gibi değil de burnun ve ağzın doğru kapanması ile daha faydalı olacağı ifade ediliyor. Çünkü bu bulaşma solunum yolları ile gerçekleştiği zaman, ciddi manada bünyede hasarlar yapabiliyor. Önce insan, önce sağlık diyoruz” dedi.

Başkan Özkan’dan daha fazla hassasiyet ricası

“Öncelikle insan diyerek sağlımızı muhafaza etmenin gerekliliğine inanıyoruz diyen Özkan, “Bu hem bizim kişisel sağlığımız ve can güvenliğimiz açısından önemli hem de milletimize karşı, devletimize karşı büyük bir sorumluluk. Bu noktada, biz de bugün pazaryerinde esnaf ve vatandaşlarımızla bu konuya duyarlılık gösterdiğimizi ifade etmek, vatandaşlarımızı ikaz etmek ve doğru maske kullanımına teşvik etmek maksadıyla bir dizi denetimde bulunduk. Hamdolsun vatandaşlarımız, bu kurallara azami derecede riayet göstermeye gayret ediyor. Ama biz daha fazla hassasiyet rica ediyoruz. Daha fazla kurallara uyulması gerektiğine dikkat çekiyoruz. Çünkü bu topyekûn bir mücadele, seferberlik şeklinde gerçekleştirilirse sonuç almak mümkün. Yoksa birkaç kişinin hatası, çok büyük sayıda vatandaşımızın bu salgından etkilenmesine vesile olabiliyor. Onun için önce tedbirimizi alalım, sonra tevekkül edelim. Ben tüm Karacabeyli hemşerilerimize, özellikle maske, temizlik ve mesafe noktasında uyarıda bulunmak istiyor ve hassasiyetleri için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.