KORONALI SAYISININ ARTMASI ÜRKÜTÜYOR!

*Vatandaşların fiziksel mesafeye uymaması, maske kullanmaması, evde kalması gerekirken sokaklarda yoğunlaşması koronavirüslü sayısını arttırdığına dikkat çekildi.

*Geçen hafta 50 civarı da vatandaşa ceza kesen polis, kurallara uymayanları tek tek yakalayıp yasal işlem yapmaya başladı. 

Türkiye’yi etkisi altına alan korona ile ilgili genelde olumlu bir hava yakalanırken, Karacabey’deki manzara giderek kötüleşiyor.

Karacabey’de, vatandaşların fiziksel mesafeye özen göstermemesi, maske kullanmaması, evde kalması gerekirken sokaklarda yoğunlaşması, koronavirüslü sayısını arttırdığı söyleniyor.

Geçen hafta 200 civarında olan Koronalı sayısının dün 250’yi geçtiği öğrenildi.

Vatandaşların büyük bölümünün, pik haftasına girilmesi nedeniyle tedirginlik yaşadığı görülürken, iyileşen hasta sayısında da artış oldu.

Karacabey Devlet Hastanesi’nde 40’ı aşkın hasta tedavi altında. Kontrol altındaki yaklaşık 10 hastanın da test sonucu bekleniyor. Hastalığı ayakta geçirenler evlerinde karantina altına alınırken, durumu ciddi olanlar Bursa hastanelerine gönderiliyor. Evde izolasyonla tedavi altına alınan hastalar sağlık görevlilerince her gün kontrol ediliyor. Test sonucu pozitif çıkan hastaların temas ettiği akrabaları ve çalışma arkadaşları da yakından izleniyor. Hastaneden iyileşerek taburcu olan hastaların kesinlikle rehavete kapılmamaları istendi. Aksi halde koronaya tekrar yakalanabilecekleri ve sıkıntıyı daha riskli bir şekilde yaşayabilecekleri belirtiliyor.

Karacabey’de koronadan bu güne kadar hiç bir can kaybı yaşanmadı.  Ancak, hasta sayısının ilçede her geçen gün yükseliş kaydetmesi vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Karacabey’de test sonuçları pozitif çıkan hasta sayısının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

Türkiye’yi kıskacı altına alan korona ile ilgili kurallara uyulması ve Karacabey’de bu konuda yapılan uyarılara daha fazla özen gösterilmesi gerektiği dile getirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.