Korona Karacabey’de

30’un üzerinde hasta olduğu ileri sürülüyor

Türkiye’yi etkisi altına alan modern çağın vebası Koronavirüs Karacabey’de de kendini gösterdi.

30’un üzerinde testin pozitif çıktığı belirtilirken, Koronavirüse yakalanan hastalardan biri Karacabey Devlet Hastanesi’nde iyileşerek taburcu edildi.

Koronovirüse yakalananlardan 2’sinin Bursa’da yoğun bakıma alındığı ileri sürüldü.  Hamidiye Mahallesi’nden karı-koca 2, Saadet Mahallesi’nden 2, Gazi ve Sırabademler Mahallesi’nden 1’er kişinin Koronavirüs hastalığına yakalandığı belirtildi.

İlçede sayıları 30’un üzerinde olduğu iddia edilen Koronavirüs hastasının tedavi altında olduğu ve görüştükleri kişilerin de gözetim altında tutulduğu dile getiriliyor.

Karacabey’e, İstanbul’dan gelen H.T. (55), yüksek ateş nedeniyle Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasının ardından yapılan test sonucu pozitif çıkınca tedavi altına alındı. H.T. başarılı bir tedavi sonucunda Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuştu. Son testleri negatif çıkan H.T. Çarşamba günü hastane yöneticileri, doktorlar ve sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi.

Karacabey’de Koronalı sayısı artabilir

                Karacabey’de, Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulamaya konulan yasaklara bazı vatandaşın uymaması yoğun eleştirilere neden oluyor.

Sokağa çıkma yasağına uyulmadığı için ilçede Koronalı sayısının artabileceği konuşuluyor. Kaymakamlık, özellikle 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların bir kez daha sokağa çıkmaması gerektiğini duyurdu.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı yasaya göre 3 bin 150 TL idari para cezası kesileceği belirtildi. Bu konuda bu güne değin 50’ye yakın işlem yapıldığı öğrenildi.

 “Evde kal” çağrısına uymayanlar nedeniyle Koronavirüsün artmasından kaygılanan Karacabeyliler, “Toplum sağlığı açısından alınan kararlara hep birlikte saygı gösterelim. Bir çok vatandaşımız sokağa çıkma yasağını çiğniyor. Fiziksel mesafeye uymuyor ve maske takmıyor. İdari veya adli cezalar ödünsüz uygulansın. Kendini düşünmeyenden başkasını düşünmesini beklememeliyiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.