Korkak bir toplum olduk

Ünlü Araştırmacı-Yazar -Şair Vecihi Timuroğlu kulaklarımızın pasını sildi
Korkak bir toplum olduk
Karacabey Özel Grup Dershaneleri’nin katkılarıyla düzenlenen konferansa katılan ünlü Araştırmacı-Yazar-Şair Vecihi Timuroğlu, Atatürk’ün değerlerine gereği gibi sahip çıkılama-masından yakındı ve korkak toplumların kendilerine laik idarelerle yönetileceğini söyledi.
Dün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Şair-Yazar Vecihi Timuroğlu, Cumhuriyetin 84. yılını kutladığımız bu anlamlı günlerde “Atatürk kazanımlarının nasıl korunacağı” konulu bir konferans verdi.
Timuroğlu, Cumhuriyete sahip çıkmanın Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmek ve çalışmakla olabileceğine dikkat çekti. Timuroğlu, “Atatürk subay olarak görevine başladığı andan beri milleti ve devleti için çalıştı. Çanakkale Savaşı’nda ısrarla ordunun Türk komutanlar tarafından yönetilmesini istedi. Savunduğu ideallerden hiçbir zaman vazgeçmeyen Atatürk çökmüş bir devletten yeni bir cumhuriyet kurdu. Oysa günümüzde bu kazanımları koruyamamaktayız. İç ve dış düşmanlarımıza boyun eğiyoruz. Türkiye parça parça satılıyor. Atatürkçü olduğunu söyleyenler ne yapıyor? Edilgen bir toplum olduk. Yurttaş olmanın sorumluluğu olmalıdır. Herkes taşın altına elini sokmalıdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına gereği gibi sahip çıkamadığımız sürece gericilerin zulmünden kurtulamayız” diye konuştu.
Konferansa katılımın az olduğu gözlenirken, ünlü yazarı dinlemeye her hangi bir mülki amirin gelmeyişi de dikkat çekiciydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.