Cumhuriyet 84 yıldır ışıl ışıl

Cumhuriyet 84 yıldır ışıl ışıl
Cumhuriyet Bayramı’nın 84. yıldönümü törenlerle kutlandı. Bu yıl kutlamalara son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle yediden yetmişe tüm vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla katıldı.
27 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet Koşusu’yla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim Pazar günü Atatürk Anıtına Çelenk konulmasıyla devam etti.
Karacabey’de dün Şehir Stadyumu’nda yapılan kutlamalar ve Fener Alayı’ndan sonra yapılan havai fişek gösterilerde coşku doruğa tırmandı.
M. Fehmi Gerçekler Şehir Stadyumu’ndaki kutlamalar sırasında Kaymakam Dursun Balaban günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını belirten Balaban, geçmişte olduğu gibi bu günde ülke üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını vurguladı. Balaban, “Bu vatan ve cumhuriyet kolay kazanılmamıştır. Cumhuriyetin hamurunda nice şehidin kanı, nice Mehmetçiğin canı vardır. Bu aziz vatanı kurarken şanlı albayrağımızın altında yedi düvele birlik ve beraberlik içinde karşı koyduk. 84 yıl önce bu gün ulu önder Atatürk önderliğinde düşmanlarımızı yenerek Cumhuriyeti kurduk. Doğulusuyla-batılısı, kuzeylisiyle-güneylisi, erkekli-kadınlı her ailenin birer ferdi bu ulu mücadeleye katıldı. O günlerdeki amaçlarını gerçekleştiremeyen iç ve dış düşmanlarımız, bu hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Günümüzde de düşmanlarımız topraklarımıza kin tohumları ekerek doğulu-batılı, Türk-Kürt kavgası yaratmanın hevesiyle kardeşi kardeşe kırdırıp onarılmayacak yaralar açmaya çalışıyor.
Ne yazık ki bu oyunun içinde kandırılıp beyinleri yıkanmış vatan haini vatandaşlarımızda var. Bize demokrasi, insan hakları havariliğine soyunan ve dostumuz olduğunu savunan bir çok ülke var. Sivil ve askeri binlerce şehidimiz karşısında suspus olmaktadırlar. Konuşamazlar! Çünkü; sözde dostlarımız hainlerin babasıdır! Onlara göre insanlık ve insan hakları sadece kendileri için geçerlidir. Ancak unutmasınlar ki tarihçilerin yerine geçip tarihi yargılayanları ne tarih, ne de insanlık affetmeyecektir. Affetmezde! Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya sayıları yetmez. Bilsinler ki bir Türk dünyaya bedeldir!
Yüce milletimizin kurtuluş savaşında gösterdiği birlik ve beraberliği bu günde gösterdiğimiz takdirde hiç kimse şehitlerimizin bize emaneti bu cennet vatanı bölüp parçalamaya gücü yetmez. Yeter ki; atamızın ilke ve inkılaplarının ışığından ayrılmayalım.
84 yıl önce dikilen fidan artık ulu bir çınar oldu. Onu ne bu dünyanın kahpe fırtınaları, ne de yıldırımları yıkabilir. Atatürk devrimlerinin ve vatanın bekçileri Türk Gençliği bu günde dimdik ayakta. Bu büyük bayramımız hepimize kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Karacabey Lisesi’nden Kübra Düvenci, İmam Hatip Lisesi’nden Emrah Ayvaz, Şehit Serkan İlköğretim Okulu’ndan Melike Dereli ve Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu’ndan Sezer Duman’ın okuduğu şiirler büyük alkış aldı.
Daha sonra Kardak ve Karacabey M.Y.O öğrencilerinden oluşan ekip stadyum çatısından ve açılan itfaiye merdiveninden sarkıtılan ipler üzerinde durarak Türk Bayrağı açtı.
Kutlamalar çerçevesinde yapılan resim, şiir, kompozisyon ve Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Cumhuriyet Başsavcısı Mine Soylu İzmir verdi.
Ödül töreninden sonra okullar, resmi araçlar ve diğer kurumlara ait araçlar resmi geçit törenine katıldı. Geçit töreni esnasında Karacabey Esnaf Odaları törene katılan vatandaşlara araçlardan çeşitli hediyeler dağıttılar. Atatürk Parkı’ndaki helva ve ayran ikramının ardından resmi tören sona erdi.
Törene, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Mine Soylu İzmir, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Karacabey M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.