Kooperatif, birlikte yönetmek demektir!

Milletvekili Matlı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kooperatifler dünya genelinde yaklaşık 1 milyar ortağa sahiptir.Kooperatifler kırsal kalkınmada büyük bir rol oynarlar tahminlere göre küresel tarım ürünlerinin yüzde 50’sinin kooperatifler aracılığıyla pazarlanmaktadır.

Tarımsal kooperatifler, ekonomik üretime kadınların da katılmalarını teşvik ederek gıda üretiminin ve kırsal kalkınmanın artmasını sağlarlar. Tarımsal kooperatifler sürdürülebilir tarımsal uygulamalar kullanır ve gıda güvenliğine katkıda bulunur. Ülkemizde 1863 tarihlerinde başlayan Kooperatifçiliğe yönelik atılan adımlar sonucu günümüzde 10 binin üzerinde Kooperatif vardır. Kooperatifçilik birlikte yönetme anlayışıdır.

AK Parti İktidarımızda 1.8 milyar TL kooperatiflere kaynak aktarılmıştır. Ayrıca ülkemizde 36 kooperatifimizin üyelerinden yüzde 50’si kadınlardan oluşmakta olup bu durumda olan kooperatiflerimize yönelik pozitif bir ayrım yapılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ‘2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı’nın ülkemizdeki kooperatiflerin daha da kurumsallaşması yönünde olumlu katkılarının olacağını düşünüyor, tüm kooperatif üyelerimizi saygı ile selamlıyorum.”

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.