Komploya kurban gittik!

Günlerdir uyku uyuyamadığını söyleyen Mehmet Sevinç’in eşi feryat etti:

Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet Sevim’in eşi Fatma Sevim, hala kendilerine gelemediklerini söyledi.

            Büyük bir çöküntü içinde olduklarını dile getiren Fatma Sevim, inanılmaz kabus yaşadıklarını ve gerçek suçlunun devlet olduğunu ileri sürdü.

            Eşinin 03.06.2011 tarihli dilekçesiyle Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığına başvurduğunu, aynı tarihten 40 gün kadar önce durumun Kaymakamlığa da iletildiğini kaydeden Fatma Sevim, “İçinde 850 adet 25-30 yıllık kavak ağacı, yılardır çalıştırdığımız su değirmeni, hayvan ahılları ve çiftçilikte kullandığımız araçlarımızın bulunduğu tapulu yerimiz hiçbir tebligat gönderilmeden adeta gasp edildi.

            Kaymakamlık tapulu yerimizi resmi törenle açılış düzenleyerek “Mesire Alanı” yaptı. Yasaların çiğnendiğini söylesek de derdimizi kimseye anlatamadık. Mahkemelik olduğu için tapulu arazilerimizdeki kavaklarımızı bile kesemedik. Eşyalarımızı alamadık. Yalvardık, yakardık ama Kaymakamlık ısrarla anlamak istemedi. 20 dönüm yerin tapusunu gösterdik, yine de dikkate alınmadı. Mahkeme devam ederken tapulu yerlerimiz nasıl olur da “Mesire Yeri” yapılır? Devlet baba yağmacılık yapan, ocak söndüren değil, sarıp sarmalayandır. 54 yıldır içinde yaşadığımız topraklarımızda bize işgalci muamelesi yaptılar. Kaymakamlık, 3091’e göre uygulama yaparak bizleri yerimizden, yurdumuzdan güvenlik kuvvetleriyle zorla dışarı attı. Mahkeme sonucunu beklemeden hareket edilirken acele edilecek ne vardı acaba?

            1979 yılında kadastro geçerken tapulu yerimizi görmezden geldi. Köyümüzün yeminli bilirkişileri tapulu yerimizi bilmediklerini söyledi.

            Eşimin bunalıma girmesine ve üzücü olaylara yönelmesine Allah korkusu taşımayan yalancılar sebep olmuştur. Gerçek suçlu devlettir” dedi.

            Fatma Sevim hem ağladı, hem konuştu; “Eşim aylardır uyku uyuyamıyordu. Son birkaç aydır ilaç almaya başlamıştı. Giderek suskunlaştı, içine kapandı. Derdini anlatacak devlet baba da sırtını dönünce ne yapacağını şaşırdı. Bunalıma girdi. Ne yediğini ne de içtiğini biliyordu. Üzücü olayların gerçek sebebi devlettir” şeklinde yakınarak içini döktü.

            “Arazilerimiz gitseydi de bu tür üzücü olaylar yaşanmasaydı” şeklinde konuşan Fatma Sevim sözlerini, Kaymakamlık, Kadastrocular ve ortamın bu noktaya gelmesine sebep olan yeminli yalancılar hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyleyerek noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.