Koç’tan yardıma muhtaç ailelere destek

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Boğazköy’de yardıma muhtaç aileleri ziyarete etti. Yalçın ve Kaya aileleri ile bir araya gelen Koç, “Bu dünya hepimize yeter. Yeter ki paylaşmasını bilelim” dedi.
Başkan Koç, Destek Hizmetler Müdürü Numan Nerse ve Yazı İşleri Müdürü Aysun Özer ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, ilk olarak Boğazköy Muhtarı Resül Bülbül ile bir araya geldi. Muhtar Bülbül’den dar gelirli, yardıma muhtaç Yalçın ve Kaya aileleri hakkında bilgi alan Başkan Koç, evlerde süren tadilat işlemlerinin ardından, ailelerin yaşamsal ihtiyaçları için de Belediye’ye başvurulmasını istedi.
İlk olarak Kaya ailesinin evinde süren çalışmaları denetleyen Başkan Koç ve beraberindekiler, tadilat hakkında Belediye personelinden bilgi aldı. Boğazköy’lü Hüseyin ve Gülsüm Kaya çiftinin birlikte yaşadıkları evin bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Koç, evin bakımını Belediye’nin üstlendiği belirtti. Hüseyin ve Gülsüm Kaya çiftinin engelli olmalarından dolayı çalışamadıklarını ve sosyal güvencelerinin olmadığını kaydeden Koç, bu yüzden tadilatı üstlendiklerini söyledi.
Hüseyin ve Gülsüm Kaya çiftiyle tadilatı süren evin içinde sohbet eden Başkan Koç’a Gülsüm Kaya, kendi elleriyle hazırladığını belirttiği tereyağı ile sütü hediye etti. Çok duygulandığını ifade Başkan Koç ise, “İşte benim saf ve iyi niyetli köylüm. Bu dünya hepimize yeter. Yeter ki paylaşmasını bilelim. Bu şekilde yardıma gerçekten muhtaç ailelere Belediyemiz gerekeni bu zamana kadar yapmıştır ve bundan sonrada yapacaktır” dedi.
Başkan Koç, Kaya ailesi ziyaretinin ardından Selvinaz Yalçın’ın evinde gerçekleştirilen tadilat çalışmalarını denetledi. Selvinaz Yalçın’nın eşinin yıllar önce öldüğünü dile getiren Muhtar Resül Bülbül, “İki çocuğu vardı. Ancak onlarda büyünce annelerini terk edip gittiler. Nerde olduklarını kimse bilmiyor. Kadıncağız da tek başına köylülerin yardımıyla yaşıyor. Her iki evinde bakımsızlıktan harabeye döndüğünü dile getiren Boğazköy Muhtarı Resül Bülbül, “Başkanımız sağ olsun. İki aileyi büyük bir çileden kurtarıyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.