Koç’tan “Tahsilat makbuzu” iddiasına belgeli yanıt

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan’ın Olay TV’deki canlı yayında ileri sürdüğü “Tahsilat makbuzu” iddialarını yalanladı.
Başkan Ergün Koç, Ali Özkan’ın canlı yayında su ücreti tahsilat makbuzu göstererek “Suyu kaça aldığım, ne kadar su aldığım makbuzda yazmıyor. Karacabey halkı suyu kaç paraya kullandığını bilmiyor” ifadelerine belgeli yanıt verdi.
Ali Özkan adına düzenlenen tahsilat makbuzunu kamuoyuyla paylaşan Başkan Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“İktidar Partisi’nin, 6 Aralık 2013 günü 6360 sayılı kanunla belediyelerin statüsünün değiştiğinden haberi yok mu? Bundan sonra ilçe belediyelerinin su fiyatlarını belirle yetkisinin BUSKİ’ye ait olduğunu bilmiyor mu? 12 yıldır yöremize bir çivi çakmadıkları gibi içe suyu içinde bir yatırım yapmadılar. Ne yazık ki, su akıyor, biz bakıyoruz. Bizimle beraber onlarda bakıyor. Ali Özkan, daha önce de suyumuzun kirli olduğuna dair bir iddia ortaya atmıştı. Düzenli bir şekilde su analiz raporlarını internet sayfamızda kamuoyuyla paylaşıyoruz.
2010 yılında Gölecik’ten ilçemize 14 kilometrelik boru hattı döşedik. Yaklaşık 1 milyon TL’ye yakın teşvikten yararlandık. 6 milyon TL’den fazla para harcadık. Şu anda Gölecik’ten su alamadığımız için zorunlu olarak yeraltı sularından yararlanıyoruz. Bunun için yılda yaklaşık 1.5 milyon TL’den fazla elektrik parası ödemek zorunda kalıyoruz. Bu para Karacabey halkının cebinden çıkmaktadır.
Hesaplarını iyi yapsınlar. Onlar hesap peşinde değil. Onlar para sayma makinelerine kaynak yaratma derdindeler.
Ali Özkan katıldığı canlı yayında cebinden bir makbuz çıkartıp rast gele mendil salar gibi sallamış. Suyu kaça aldığının, ne kadar su aldığının makbuzda yazmadığını iddia etmiş. Karacabey halkı suyu kaç paraya kullandığını bilmiyormuş. Oysa makbuzda her ayrıntı var. 20 Şubat 2014 tarihinde Belediyemizin veznesine gelerek 25005 numaralı aboneliği için 100 TL 10 kuruş yatırmış. Ne kadarı su bedeli, ne kadarı atık su bedeli, ne kadarı KDV bedeli, ne kadarını Çevre Temizlik Vergisi olduğunun, kendisine kaç ton su tahsis edildiğinin bilgisi makbuzda yer alıyor. Kendisine 34 ton su tahsis edilmiş. Bir de yöremizde en pahalı suyu bizim kullandığımızı iddia ediyor. Bursa’nın merkez belediyelerine giderse, Karacabey’den 2 kat fazla su parası alındığını görecektir.
Bu arkadaşımız partisinde çok güzel bir görev üstlenmiş. Bursa AK Parti Teşkilatı’nda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu başkanıymış. Tarım ve hayvancılıkla ilgili olsa gerek, şu anda Büyükşehir Belediyesi vaat ediyor. Sebzeciler, meyveciler ihya olacaklarmış. Bunlar Türk tarımının battığının farkındalar mı? Kendisi 31 Mart sabahı erkenden Türkiye’deki Kaybedenler Kulübü’ne üye olacakmış. Şimdiden adını koymuş.
Su fiyatlarını düşüreceğini iddia ediyor. Belediye kanunlarından haberin var mı ki? İlçelerin bütün su idareleri BUSKİ’ye geçiyor. Bursa’daki vatandaşla, köyde yaşayan vatandaş aynı ücretlendirmeye tabi olacak. Bu arkadaşın belediye kanunlarını iyi öğrenmesi gerekiyor. Karacabey’de su faturasını ucuzlatacakmış. Ağlamadan ve sulandırmadan sorumlu bakanları var. İnşallah 30 Mart’tan sonra herkes bunları görecek. Kendilerini garanti altına almaları için şu anda internet yasası değiştiriliyor. MİT yasası değiştirildi. Gelecekte hukuken kendilerini garanti altına almaları için düzenlemeler yapıyorlar.
Dünyadaki Yolsuzlukla Mücadele Kurumu’nun 180 ülke içindeki yolsuzluklar sıralamasında Türkiye 154. sırada yer almakta. Rüşvet, adam kayırma, hırsızlık ve buna benzer kanun dışı eylemlerde dünyadaki 180 ülkede 154. sıradayız. Bizim kafamızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kanunlarla yönetilen bir devlet var. Ülkemizin kanun devleti olduğunu düşünerek hakimler, savcılar bir kenara atılıyor. Bu ülkede kendilerine göre güvenliği sağlamak amacıyla polis teşkilatını değiştiriyorlar. Onların düşündükleri gibi bir devlet yok Türkiye’de. 30 Mart’ta sadece belediye seçimleri olmayacak. Bunlara dur diyecek toplum ortaya çıkacak. Telaşeleri bu yüzden. Kendilerine hukuken kılıf hazırlıyorlar.”

makbuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.