Koç’tan çarpıcı açıklamalar

Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Eken ve Nurgül Özatilla’nın görevden alınmasını, “Önceki gün Belediye’de deprem olmuş” sözleriyle değerlendiren Koç, bu uygulamanın siyasi etik gereği olduğunu dile getirdi.

Başkan Koç, “Geçtiğimiz gün verdikleri fotoğrafla kendi yollarını çizdiler. ‘Ne yerden, ne yardan geçerim’ mantığıyla bu işler yürümez. Devlet şahıslarla geçerli değildir. Biri gelir, biri gider” dedi.

Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören’i Belediye Başkan Yardımcılığına atamasıyla ilgili de konuşan Başkan Koç, “Karacabey Belediyesi’ne 26 yıl hizmetleri oldu. Belediye hizmetlerinin aksamaması için kendilerini bu göreve getirdik” diyerek Düzgören’e sahip çıktı.

Müslümanlığa yakışmayan davranışlarda bulundular

AKP ile yollarını ayırması konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Ergün Koç, “Parti içinde bazı kişiler, şahsıma yönelik insan onuruna ve Müslümanlığa yakışmayacak davranışlarda bulundu. İddia ediyorum ki bu kişiler, 2009 yerel seçimlerinde ne bana ne de AKP’ye oy vermemiştir.

Beni içlerine sindiremeyenler, uzun süredir tribünde oturuyorlardı. AKP’ye geçtiğimde istifa etmeye kalkanlar, sonra geri döndü ve şimdi de sahaya indiler. Her türlü cambazlığı yaptılar. Temiz siyaset yapacaklarmış. Bundan sonra yapsınlar. Temiz siyaset herkesin istediğidir.

‘Yanlış yol yapıldı, eğri parke taşı döşendi’ diyebilirsiniz. Ancak, insan onuruyla oynayamazsınız. Bizi tartmak isteyenlerin buna güçleri yetmez. 2009’da şer cephesine karşı sağduyu galip geldi. Tüm hakaret ve iftiralarına rağmen emellerine ulaşamadılar” diye konuştu.

2009’da sağduyu galip geldi

Halka rağmen bazı şeylerin değişemeyeceğine dikkat çeken Koç, “Biz 2004’te rüştümüzü kanıtladık. Tek düşüncem, yıllar sonra geldiğim Karacabey’ime hizmet etmekti. Çünkü anılarımda hep Karacabey’i yaşadım. Görev süremiz boyunca karşımızdakinin ne olduğuna, kim olduğuna bakmadık. İnsana insan olduğu için yaklaştık. Kapımızı herkese açık tuttuk.

Türkiye Cumhuriyeti için trilyonlara değil, katrilyonlara imza attım. Ülkem için ne ve nerede hizmet etmem gerekiyorsa onu yaptım. Karacabey Belediye Başkanı olduğumda mal varlığım ne ise, şimdi de değişmedi.

Davası olmayan Belediye Başkanı yok

Ancak gelin görün ki, basit konularda mahkemeye çıktık ve ceza aldık. Karara itiraz ettik. Sonuçta bu işlere imza atarken, tek başıma değildim. Ne yaptıysam, Karacabey’e hizmet içindir. Bursa ve ülke genelinde hakkında davası olmayan hiçbir Belediye Başkanı yoktur. Makam, mevki peşinde hiç olmadım. Doğup büyüdüğüm Karacabey’ime Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğim günler, yaşamımın en mutlu anlarıdır” dedi.

Kimse yanlış anlamasın

Son olarak MHP Belediye Meclis Üyesi Vedat Mert’e bıraktığı vekalet konusuna da değinen Koç, “Bu konuda kimse yanlış anlamasın. Daha önce de AKP dışındaki meclis üyesi arkadaşlarımıza bu görevi sunduk. Kimisi kabul etti, kimisi de kabul etmedi. O nedenle farklı spekülasyonlara gerek yok.

Hayatım boyunca hiç meslek arayışı içinde olmadım. Bana hep, ‘Ergün bunu yapar mısın, şunu yapar mısın?’ dediler. Ülkem için, Karacabey için hiçbir görevden kaçmam. Bundan sonra da kimsenin piyonu olmadan aynı düşüncede hizmete devam edeceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.