Koç’tan açık yüreklilik örneği

Belediye Başkanı Ergün Koç’tan, hakkındaki yeni açılan davalardan sonra özeleştiri yaptığını söyleyebileceğimiz yürekli bir açıklama geldi.

Başkan Koç, kendisi ile birlikte görev yapan eski meclis üyeleri ile bürokratları, Şaban Önen, M. Ali Köfteci, Osman Çatak, Talih Düzgören, Raziye Düzgören, Aydın Toprak ve A. Osman Konuk’un yerel mahkemeler tarafından suçlandıkları davaların temyiz aşamasında olduğunu söyledi.

Koç, hangi davalardan, neden yargılandıklarını ayrıntılı bir şekilde anlatırken, her zaman şeffaflıktan yana olduklarını söyledi.

Halkın öğrenme hakkını kullandıklarını belirten Ergün Koç, istemeyerek de olsa yapılan hataların gizlenmemesi gerektiğine dikkat çekti ve vicdan rahatlığı içinde olduğunu kaydetti.

Ergün Koç’un, gazetelere ilan vererek halktan adeta özür dilercesine yaptığı ayrıntılı açıklamalar tatmin edici bulundu.

KAMUOYUNA DUYRULUR

Ergün Koç’un davaları var, Ergün Koç hapse girecek, Ergün Koç hesap veremiyor, Ergün Koç uzatmaları oynuyor diyenlere!

 Karacabey Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan kantar, altı binden fazla üyesi bulunan Karacabey Yardımlaşma ve Kültür Derneğine (KAR-DER) 10.01.2007 gün ve 07/0017 tarih sayılı encümen kararı ile yıllığı bin TL üzerinden kiraya verilmiştir. Bu işlem yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle ben ve encümen üyeleri olan Mehmet Ali KÖFTECİ, Şaban ÖNEN ve Talih DÜZGÖREN haklarında görevi ihmalden dava açılmıştır. Dava süreci halen temyiz aşamasındadır.

Karacabeyspor’a şehir merkezinin içerisinde bazı sokak ve caddeler otopark olarak kullanılmak üzere kiraya verilmesi konusunda Belediye encümenimizin 21.12.2005 gün ve 1039 sayılı karar alınmıştır. Alınan kararın uygulaması yaklaşık üç ay sürmüştür. Daha sonra bu uygulamadan vazgeçilmiştir. 3 aylık süre zarfında elde edilen 2.400,00YTL  Karacabeyspor’un kayıtlarına gelir olarak işlenmiştir. Yapılan bu işlemin yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle ben ve encümen üyeleri Osman ÇATAK, Mehmet Ali KÖFTECİ, Talih DÜZGÖREN ve Raziye DÜZGÖREN haklarında dava açılmış ve dava süreci temyiz aşamasındadır.

Bayramdere Yeniköy mevkii ile Kurşunlu Köyü Malkara mevkilerinde yapılan alt yapı çalışmalarına katkı çerçevesinde Belediye Gelirleri Kanunun ilgili hükümleri uyarınca bu yörede yaşayan taşınmaz sahiplerinden katkı payı adı altında Belediye Encümenimizin 13.06.2007 ve 460 sayılı kararı ile 20,00 YTL ücret alınması öngörülmüştür. Alınan encümen kararına istinaden hizmetten yararlanan taşınmaz sahiplerinin adına encümen kararıyla belirlenen ücret tahsil edilmiş ve yapılan tahsilât Belediyemiz kayıtlarına gelir olarak işlenmiştir. Yapılan bu işlemin yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle ben ve encümen üyeleri olan Mehmet Ali KÖFTECİ, Şaban ÖNEN ve Talih DÜZGÖREN haklarında görevi ihmalden dava açılmıştır. Dava süreci halen temyiz aşamasındadır.

Belediyemizin mülkiyetinde bulunan Akaryakıt Satış İstasyonundan Belediyemize ait taşıtlara akaryakıt verildiği gibi vatandaşlara da ücret mukabilinde akaryakıt verilmektedir. Takometresi bozuk olan kamyon ve diğer iş makinelerine verilen akaryakıtların tespiti yapılmadan akaryakıt istasyonunda 3190 litre karşılığı 7.337 TL akaryakıtın usulsüz olarak Belediyemiz taşıtlarına verildiği ve kayıtlara intikal ettirilmediği gerekçesiyle ben ve Belediyemizde görevli olan Talih DÜZGÖREN, Aydın TOPRAK, Raziye DÜZGÖREN, Ali Osman KONUK ve Mehmet Hakan GARİP haklarında dava açılmış olup dava temyiz aşamasındadır.

Benim ve encümen üyeleri hakkında iddia edilen ve suçlanan iş ve işlemler yukarıda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.

Ergün KOÇ

Belediye Başkanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.