Koçak: Milli ittifak, gümbür gümbür geliyor

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, yaklaşan genel seçimler ve Büyük Birlik Partisi ile yapılan ittifak ile ilgili açıklamada bulundu.
AKP iktidarına alternatifin, Saadet ve Büyük Birlik Partisi ittifakı ile oluşturulduğuna vurgu yapan Zeynel Abidin Koçak, “7 Haziran’da çok önemli bir seçim yapacağız. Halkımız, hür iradeleri ile 550 milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne temsilci olarak gönderecek.
Saadet Partisi olarak son 5 aydan bu yana vatandaşlarımızı evlerinde, dükkânlarında ve kahvehanelerde ziyaret ederek, dertlerini dinleyip Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan partimizi anlatıyoruz.
Ülkenin kötü gidişatına ‘dur’ demek için Büyük Birlik Partisi ile ‘Milli ittifak’ adı verilen bir ittifak gerçekleştirdik. Üçüncü parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin de bu ittifakta yer alması düşünülüyordu. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu ittifakta yer almamayı tercih etti. Oysa ki, kendisine yapılan bu teklif direk olarak bir Başbakanlık teklifiydi. Çünkü böyle bir ittifak AKP’nin alternatifi ve yeni bir umut olacaktı. Her şeyde bir hayır vardır diye düşünüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi tabanının bu ittifaka yanaşmamasından dolayı gerekli tepkiyi sandıkta göstereceklerine inanıyoruz.
Yapılan bu ‘Milli ittifak’ özellikle iktidar partisini ve çıkar çevrelerini oldukça rahatsız etti. ‘İttifak, koalisyon demektir. Kriz, enflasyon, fakirlik ve iflas demektir’ söylemleriyle ittifakın ve koalisyonun kötü olduğu imajı aşılanmaya çalışılmaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki, Milli Görüş koalisyonlarında Kıbrıs yeniden fethedildi. Ağır sanayi hamleleri yapıldı. Fabrika üreten fabrikalar kuruldu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa denk bütçe yapıldı. Milli görüş koalisyonlarında D-8’ler kurularak İslam Birliği’nin temelleri atıldı.
Son yapılan anketlerde ‘Milli ittifak’ın yani Saadet Partisi’nin oyu yüzde 15 civarındadır. Bu oran seçim yaklaştıkça daha da artacaktır. Bu yüzden iktidar mensuplarını bir telaş aldı. Boşuna çabalamasınlar.
Halkımız, AKP iktidarına alternatif olacak oluşumu buldu. Kafalardaki Saadet Partisi barajı geçemez düşüncesi silindi. Milletimiz iktidardan yaka silkmektedir. AKP iktidarına gereken cevap, 7 Haziran’da sandıkta verecektir” dedi.
İttifakın bozulması için büyük çaba harcandığını kaydeden Zeynel Abidin Koçak, milletin ittifakının engellenemediğini söyledi.
Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’nın böyle bir ittifakı tavsiye ettiğini de hatırlatan Koçak, iki parti arasında adaletli bir seçim ittifakı gerçekleştiğini belirterek, “Modele uygun çalışma ile başta iki parti teşkilatları Anadolu’nun her tarafını karış karış dolaşacaktır. Milletimiz aradığı birlik ve beraberliği Milli İttifak’ta bulmuştur.
7 Haziran akşamı Milletin İttifakı Türkiye’nin her yerinde kutlanacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.