Koçak, “İsrail ile anlaşmak gaflettir”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, ülke gündemini değerlendiği bir basın açıklaması yaptı. Koçak, “Bize göre dünyanın en büyük terör örgütü İsrail Devleti’dir. Sen terörün yavruları ile uğraşırken, terörün ağababası ile anlaşma yapmak gafletten başka bir şey değildir” diyerek İsrail ile yapılan anlaşmayı eleştirdi.
Koçak, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunduğu basın açıklamasının başında Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Son dönemde yaşanan terör saldırılarına değinen Koçak, sorunun kaynağının ne olduğunu ve bu soruna çözüm yolu bulmak için, sonucun sebep ile beraber konuşulması gerektiğini belirtti. Bugünün dün ile beraber değerlendirilmesi ve kuklanın kuklacı ile beraber görülebilmesini ifade eden Koçak, yaşanan sorunlara böyle yaklaşıldığı takdirde kalıcı çözümler bulunabileceğini dile getirdi.
Irkçı emperyalizmin tek yönde hesap yapmadığını, FETÖ ile yapamadıkları planlarını PKK ile gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Koçak, “Irkçı emperyalizm bir hesap yaparsa tek yönlü düşünmez. Mesela 15 Temmuz darbe girişiminde darbe olacağı yönünde hesap yaparken diğer tarafta olmayacağı yönünde hesaplarına da yaptı. İşte o gün tutmayan FETÖ hesabı yerine PKK hesabını ortaya çıkardı” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “TSK’yı NATO’nun ruhuna göre dizayn edeceğiz” sözlerini eleştiren Koçak, “Siz NATO’nun ne olduğunu bilmiyor musunuz? Bu nasıl bir laftır. NATO’nun başımıza açtığı belalardan ders almadınız mı? Hala neden yanlışı seçiyorsunuz? Asıl söylenmesi gereken TSK’yı NATO ruhu değil, Mehmetçik ruhuna göre dizayn edeceğiz demekti” dedi.
Koçak, İsrail ile yapılan anlaşmayı çok sert bir şekilde kınadı. Terör örgütleri ile mücadele ederken, terörü besleyen İsrail ile anlaşmayı gaflet olarak değerlendiren Koçak, şunları kaydetti: “15 Temmuz sonrası ‘FETÖ, PKK’dan daha tehlikelidir ya da PKK kadar tehlikelidir’ diyorlar. Bizim için fark etmez. Bize göre dünyanın en büyük terör örgütü İsrail Devleti’dir. Sen terörün yavruları ile uğraşırken, terörün ağababası ile anlaşma yapmak gafletten başka bir şey değildir. Senin ülkende ki terörü oluşturan devlet ile sen anlaşma imzalarsan bu sorunları çözemezsin. Daha büyükleri ile karşılaşırsın.”
Meclis’e sunulan torba yasa ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koçak, “Torba yasa denilen aslı çuval olan torba yasanın içeriğinde OHAL ile ilgili ne var. Günü kurtarmak için yapılanlar gününü kurtarır ama geleceğini perişan eder” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.