Koçak: Hayatları yanılmakla geçti

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkan Zeynel Abidin Koçak, AKP’lilerin “Yanıldık. Sırtımızdan bıçaklandık. Aldatıldık’ söylemlerine tepki gösterdi.
İktidar mensuplarının hayatlarının yanılmakla geçtiğini dile getiren Zeynel Abidin Koçak, “12 yıl önce AKP iktidarının önde gelenleri, ‘Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık. Erbakan Hoca 33 yıldır bizi yanıltmış, safmışız’ demediler mi? Şimdi de, 12 yıllık iktidar dönemlerinde yanıldıklarını söylüyorlar. Yani 45 yıl yanıldıklarını dile getiriyorlar. ‘Sırtımızdan hançerlemişler’ diyenlere soruyorum. Erbakan Hoca’yı hem sırtından, hem de kalbinden hançerleyenler kimlerdi?
12 yıl beraber yürüdükleri, aynı yağmurda ıslandıkları bir kısım arkadaşlarına ‘Bizi sırtımızdan hançerlediler’ diyorlar. Peki sizin yanıldığınız 12 yıl süreçte ne olmuş? TÜBİTAK işgal edilmiş, adliye, emniyet bütünüyle ele geçirilmiş. 12 yıl sonra fark ediyorlar. Bütün hayatı yanılgı ile geçen bir zihniyete ülkenin yönetimi teslim edilebilir mi? Adeta futbol topu gibi bir o yana bir bu yana yuvarlanıyorlar. 2004 yılında AB için Kızılay’da sanki Kanuni fetihten dönüyor gibi şölen yapılmıştı. Şimdi o köşeden başka köşeye, Rusya’ya yanaşıyorlar. Şanghay beşlisine girmenin mücadelesini veriyorlar. Yani bir batıldan, diğer batıla.
Milli Görüşçüleri sürekli, ‘Şucusunuz, bucusunuz’ diye suçluyorlar. Milli Görüş, Türkiye için bir pusuladır. Saadet Partisi’nin ise ülkenin aklıselimidir.
Zulme uğrayan insanların huzur içinde yaşaması, mutlu olmaları mümkün değildir. Hep haykırdık. Yalnız Hakkı bilir, Hakkı söyleriz.
2002 yılında iktidara geldiklerinde ‘Türkiye büyük bir kumpasın içindedir’ diyenler aslında Milli Görüş’e karşı içeriden ve dışarıdan kumpas kuranlardır. Kendi programlarında, ‘Ülkemiz son yıllarda siyasi iktidarın kötüye kullanılmasından kaynaklanan bir yolsuzluklar kıskacına girmiştir’ demeleri, bugünü tarifidir. Her geçen yıl kamu yönetimindeki yolsuzlukların hacmi daha da artmaktadır. Kelime kelime kendilerini tarif ediyorlar. ‘Kamu yönetiminde şeffaflığı sağlayacağız’ diyorlardı. Şeffaflıktan geçtik, meclisteki yolsuzluk komisyonuna bile yasak koyuyorlar. 2002 yılında ‘Yolsuzluklarla mücadele için ilgili başsavcılıkların yetkileri artırılacaktır’ dediler. Dün kahraman ilan edilen savcılar bu gün hain ilan ediliyor, adeta linç ediliyorlar. Söz başka, öz başka. Dün Harun gibi görünenler, ne yazık ki bu gün Karun gibi görünmeye başladılar” dedi.
Partisinin çözüm önerilerinden de bahseden Zeynel Abidin Koçak, “Milli Görüş, dik bir duruşla dış politika yapacak, mazlum milletlere önder olan bir Türkiye’yi inşa edecektir. Yeniden Büyük Türkiye’yi tesis edeceğiz. İşsizlikle mücadeleyi, yolsuzlukla, yoksullukla mücadeleyi ele alacağız. İstihdam projelerini geliştirmeden fakirliği yenmek mümkün değildir. Kaldığımız yerden başlayacağız. Hazır vaziyette bekleyen 383 yatırım projesini hayata geçireceğiz. İnsanlarımız doğduğu yerde doyacağı için iç göçü bu şekilde önleyeceğiz. Yolsuzluk, kapkaç olayları bu şekilde önlenecek. Dar gelirliler için adil bir gelir dağılımı sağlayacağız. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. Hiçbir vatandaşımız, emeklimiz, işçimiz, açlık sınırının altında maaş almayacak. Bu gün düşünün resmi verilere göre açlık sınırı 1250 TL. Asgari ücret 891 TL. Bu parayla bir ailenin geçinmesi mümkün mü? Kendi vatandaşına ‘Ben bu kadar veriyorum. Gerisin sen düşün. Çalar mısın? Çırpar mısın? Senin bileceğin iş’ demiyor mu? Sonra ‘Niye hırsızlık yaptın? Niye yolsuzluk yaptın?’ diye yakalıyor vatandaşı.
Huzur, mutluluk arayan herkes Milli Görüş’e Saadet Partisi’ne gelmeye mecburdur. Cumhurbaşkanı ve iktidarın önde gelenleri dahi ‘Yolumuz Erbakan’ın yolu’ demiyor mu? Biz gayet iyi biliyoruz ki, gittikleri yol Erbakan’ın yolu değil ama gelecekleri yol Erbakan’ın yoludur. ‘Yeni Türkiye’ diyorlardı. Biz, ‘Hayır yeni değil, yeniden büyük Türkiye’ dedik. Şimdi düzelttiler, ‘Yeniden büyük Türkiye’ kavramını kullanmaya başladılar. Doğrusu da bu. Bütünüyle Milli Görüş çizgisine gelmeye herkes mecburdur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.