Heeey orda kimse yok mu?

Adamcağız feryat ediyor. Bu sırrı içinde daha fazla taşıyamayacağını söyleyerek devlet sırrı adı verilen bir ihanet belgesini açıklıyor.
TBMM Gizli Oturumunda konuşulan sırları açıklıyor. Suç işlediğini bilerek bu açıklamayı yaptığını söylüyor. Hiç kimseden çıt çıkmıyor. Ne savcılar harekete geçiyor, ne sabah akşam kafamızı ütüleyen siyasiler konuşuyor, ne basın konuya el atıyor.
Devlet adeta felç olmuş. Dürtüyorsunuz, yanıt vermiyor. Vücuduna iğne batırıyorsunuz, hiç tepki yok. Gözüne fener ile ışık sıkıyorsunuz, ruhu duymuyor. Tekmeliyorsunuz, kıpırtı bile yok. Ayağının altından memleketi çekip alsanız duymayacak.
Zaten konu da o…
Hepimizin ayağının altından memleketi çekip alıyorlar. Ülke bölünüyor.
Açıklamayı yapan bir milletvekili ve gizli oturumdaki konuşmaları açıklıyor. Başka bir milletvekili çıkıp “hayır, böyle bir şey konuşulmadı” ya da “evet konuşuldu” diyemiyor. Tek dertleri var, 6 ay içinde yapılacak seçimlerde yeniden meclise girebilmek…
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “suç olduğunu biliyorum” diyerek TBMM’de çözüm süreci ile ilgili yapılan “Gizli Oturum” kayıtlarını açıkladı. Özkoç, PKK’nın 6 şart sunduğunu belirtti.
26 Ekim 2011’de TBMM Genel Kurulu’nda, AKP, CHP, MHP ve BDP’nin katılımıyla gerçekleşen kapalı oturumda “terör” konusu konuşulmuştu. Kapalı oturumda görüşmelerinin 10 yıl içinde açıklanması suç sayılıyor. Ancak CHP’li vekil bu görüşmenin içeriğini açıkladı.
Yapılan gizli oturumda dönemin BDP Grup Başkanvekili’nin çözüm süreci ile ilgili taleplerini 6 madde halinde açıkladığını belirten CHP’li Engin Özkoç, o maddeler içinde ülkenin 25 eyalete bölünmesinden bu eyaletlerde özerk güvenlik güçleri oluşturulması ve Apo’nun serbest bırakılmasına kadar konular olduğunu söyledi.
“Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum.” diyen Özkoç şöyle devam etti: “Ama ben Meclis’te ettiğim yemine sadık kalmak için bunları açıklıyorum ve Türk milletine verdiğim sözü yerine getiriyorum”
TBMM’nin gizli oturumlarındaki konuşmalarla ilgili düzenleme meclis içtüzüğünün 70. maddesinde yapılmış. Bu oturumlarda konuşulanları açıklamayla ilgili bir suç tanımı yapılmasa bile Türk Ceza Kanununun 330. Maddesi “Gizli Kalması Gereken” bilgileri açıklamanım suç olduğunu belirtiyor ve cezasının müebbet, suçun casusluk amacıyla işlenmesi halinde ağırlaştırılmış müebbet olduğunu söylüyor.
CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç suç işleme pahasına feryat ediyor ve ciddi iddialar öne sürüyor.
Sorumlular bu iddiaların altında kalmışlardır. Altında kalınan şey aynı zamanda bir ülkenin enkazıdır.
İktidardakiler, ana-muhalefet ve diğerleri bu açıklamalara yanıt vermedikleri sürece bu enkazın altındadırlar.
Enkaz altındakilere sesleniyoruz:
-Heeeey… Orda kimse yok mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.