Koçak , “Ekonomi çıkmazda!”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, yaptığı basın açıklamasında ekonomi ile adalet başta olmak üzere devam eden bütçe görüşmeleri, yüksek hızlı tren kazası ve yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Koçak, “ Genel Merkezimizin Belediye Başkan adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren Genel Merkezimiz bazı belediye başkanlarımızı açıklamaya başlayacak, ocak ayı sonuna kadar Karacabey’de dahil bütün adaylarımız açıklanmış olacaktır.” dedi.
Ankara’da yüksek hızlı tren kazasında hayatını kaybeden 9 vatandaşa Allah’tan rahmet dileyerek basın açıklamasına başlayan Koçak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın ‘sinyalizasyon’ açıklamasına tepki gösterdi. Koçak, “Ulaştırma Bakanı’nın sinyalizasyonla ilgili ifadesi bizleri şok etti. Kendisinin ifadesi, diyor ki, ‘Bu yanlış bir soru. Böyle hızlı trenlerde sinyalizasyon diye bir şey olmazsa olmaz diye bir kaide yok.’ Uzaydan geliyor desem teknolojiden haberi olur derdim. Ama bu bakan teknolojinin ne olduğundan bîhaber! Sinyalizasyon, hareket eden her araç için olmazsa olmaz. Bir araba bile sinyalizasyon sistemi olmadan trafiğe çıkmıyorsa tren nasıl hareket edebilir? Bizim halimizi Sayın Bakan çok net ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanı ‘İstanbul Havalimanı’nı şu tarihte açacağız’ diyor. Bütün yanlışlıklara rağmen havalimanını o tarihte açıyorlar. İşin öneminden çok şov tarafıyla ilgileniyorlar” dedi.
Koçak, önceki günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı ve geniş bir heyet ile yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyaretiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Heyetin Şırnak, Siirt ve Batman’ı ziyaretlerinde bölgenin içler acısı durumuna tanık olduklarını ifade eden Koçak, açıklamalarına şöyle devam etti: “ Heyetimizin burada gördüğü durum hepimizi yaraladı. Çünkü Şırnak ve Cizre dâhil büyük çoğunluğu tahrip edildi. Çok büyük yıkımlara neden oldu. Şehirlerin yeniden inşa edilmesi için harekete geçildi. Bu hükümetin bir özelliği, İstanbul’da, Ankara’da konut yapar gibi bu bölgede konut yapıyor. O bölge için bu konutlar uygun mu, değil mi düşünmüyor. Dikmiş binaları, insanlara teslim edemiyorlar.”
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sahipsiz olduğunu dile getiren Koçak, “Bölgeyle ilgilenen kimse yok. Hiçbir politika geliştirilmiyorlar. Göç sürekli devam ediyor. Tarım ve hayvancılık bölgede ölmüş. O bölgenin derdiyle dertlenen kimse yok. O bölgemizde hammaddenin değerlendirilmesi gerekiyor. O bölgenin güvenlikçi politikalarla ayağa kalkması mümkün değil. En önemli problemlerden birisi ekonomidir. Üretime dayalı politika izlenmeden bölge ayağa kalkamaz. Hükümet tarım ve hayvancılık alanlarında seferber olmalıdır. Gübre, tohum gibi girdi maliyetlerinde verginin kaldırılması gerekir” ifadelerini kullandı.
Ekonomide işlerin iyi gitmediğine dikkat çeken Koçak, “Hükümet durmadan 100 günde bir eylem planı hazırlıyor. Bu eylem planlarının altında ‘ne var’ diye baktığımızda pek anlaşılan bir şey yok. Bu eylem planları ülke sorunlarını çözecek planlar değil. Bu planlar yapılıyor, işsizlik artıyor. Bu planlar yapılıyor, enflasyon artıyor. Bu planlar yapılıyor, borcumuz yükseliyor. Bu planlar sorunları çözmüyor. Göçü durdurmuyor. Ekim ayında üretim düştü. İşsizlik arttı. Devlet şimdi borçları vermek için borç tahvilleri ihraç etmeye başladı. 11’inci kalkınma programı hâlâ yok” dedi.
Koçak, hükümetin bölünmüş yolları yeniden gündemine aldığını ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şu yaptığınız yolları düzgün yapın, başka bir şey istemiyoruz. Yollar sürekli sil baştan yapılır mı? Bu gerçekten beceri gerektiriyor. İstanbul Kanalı’ndan vazgeçmiyorlar. Milyarları toprağa gömecekler. Bu kanallın güzergâhı belli oldu. Bu güzergâhtaki arsaları kimler almış. Bakmak lazım. Hep gözlerinde rant var. Bir arsayı 5’e al, 105’e sat. Arsa rantı budur. Kanal güzergâhını sen belirle sonra arsaları al, milyarları kazan. Bu tam anlamıyla arsa rantıdır. Biz bu millete hakikatleri söylemeye devam edeceğiz. Üretemeyen bir ülke kalkınamaz. Siyaseti şantiye alanına çevirme konusunda da başarılı oldular. Hep aynı terane ekonomi ileri gideceğine geriye gidiyor.”
Seçimlere gidilirken hükümetin memur ve işçi alımı konusunda duyurularda bulunduğunu belirten Koçak, “Daha ilan yapılmadan AK Parti teşkilatları il ve ilçe kendisine düşecek pay için harekete geçti. Yapılan bu açıklamalar millete değil, AK Parti’ye oy vereceklere peşkeş çekiliyor. Bilsinler ki bu milletin karnı tok. Burada işe girenler bile görecekler, bunlara oy vermeyecek. İnsanların itibarını zedeliyorlar. Bir insanın ar damarı çatladı mı ona şahsiyetli bir tavır göstermek mümkün değil. Bu hareketiyle milletin onuru ile oynuyorlar. AK Parti milletten çok kendi geleceğini düşünüyor. Millete hizmet yerine millete rüşvet kabilinde imkânları sağlamaya çalışıyor. Bunun artık zamanı da bitti” dedi.
Suriye’de Münbiç civarında askeri hareketliliğin başladığını hatırlatan Koçak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de huzurun sağlanması için sınır ötesi harekât yapacaklarını söyledi. Biz bir ülkenin kendisini tehdit edenlere karşı müdahale etme hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz. Bundan kimse taviz veremez. Biz bu konuda hükümetin bu tür adımlar atmasına karşı değiliz. Ancak kendisinin sebep olduğu hataları idrak etmeden, kabul etmeden siyasi olarak hatalı buluyoruz. Dış politikada bu tür askeri hamleler iç politika meselesi yapılmamalıdır. Üstesinden gelemezler. Altından kalkamazlar. ABD’ye tavır koyuyorlar. Hadi oradan! ABD’nin Irak’a yapacağı harekâta izin çıkmayınca ‘memurun maaşını nasıl vereceğiz’ diyen siz değil miydiniz? Suriye’de ilk defa bu harekâtlar başladığı zaman ‘yapmayın etmeyin, Suriye meselesi masada çözülür’ dediğimiz zaman oraya gidip Esad’la görüştük. Orada aldığımız intibayı size aktardık. ‘Hayır, bu iş ancak silahla çözülür. Abdestimizi burada alır öğlen namazını Şam’da kılarız’ demediniz mi? Şimdi şartlar değişti. Orada ABD var, Rusya var, İsrail var ve İran var. Bizim başımıza gelen en büyük bela bu hükümetin dış politikasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.