Koçak, “Darbelere karşıyız”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletin iradesine karşı yapılmak istenen darbe ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
Koçak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Saadet Partisi olarak her darbeye karşı olduğumuz gibi 15 Temmuz 2016 günü yapılmak istenen darbe teşebbüsüne de karşı olduğumuzu Aziz milletimize bir kere daha arzediyoruz.
Başından beri milletçe takip ediyoruz. Akıl almaz ölçüde bir eşkıyalık. Geçmişte de darbeler çok olmuştur. Silahlı kuvvetler bir ölçü içerisinde hareket ederek neticede hükümeti düşürüp idareye el koymak gibi bir tavır içerisinde hareket etmişlerdir. Ama bu darbede sadece hükümete değil milletin kendisine yönelik bir tavır alınmıştır. Toplumu bombalıyorlar, meclise bomba atıyorlar çok önemli yerleri bombalıyorlar bu akıl almaz bir şey.
Hemen bu noktada şunu söylemek vicdani bir borçtur, gerek Cumhurbaşkanının tavrı, gerek ona tabi olarak hükümetin tavrı bu darbenin fazla tahribat yapmasını önlemiştir. Yani birçok kimseler milleti sokağa çıkarmak uygun mudur? Falan gibi laflar edebilirler ama eğer o halk sokağa çıkmasaydı darbenin böyle birden bire önlenmesine yol açacak manevi güç oluşmazdı. Bu darbenin arkasında dış güçler var. Başında da Amerika var. Obama bile halkın sahip çıktığını görünce “Böyle bir darbe karşısında hükümetin yanında olmak lazım.”demek zorunda kaldı. Yapanlar da yaptıranlar da zaten Amerika’da. Özellikle ABD’den destek alan bir kişinin etrafındakilerden, silahlı kuvvetlerin içerisinde bulunanların akıl almaz ve terörizmden öte bir darbe girişimidir bu olay. Dolayısıyla gerek Cumhurbaşkanının tam kararlı tavrı, gerek iktidarın ona uyarak aldığı önlemler, halkın da tabi olarak böyle bir eşkıyalığa karşı çıkması büyük tahribat olmadan durumu önlemiş oldu. Terörist bir grup insanlara saldırıyor ancak bu girişim bütün milleti ortadan kaldırmaya yönelik bir hareket gibi uygulandı. Bütün Milletimize geçmiş olsun diyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz de gerçekten o terör örgütü şeklinde aralarında bulunan insanlara karşı çok kararlı ve gereken davranışı gösterdiler onları da tebrik ediyoruz.
Bu darbe teşebbüsünün arkasında ABD, AB ve İsrail vardır. Bunları destekleyen, örgütün başında olanı tutup ta, savunan ve ona destek olan ABD’dir. Şimdi artık kimseyi tenkit etmeden ne yapabiliriz onu konuşmamız lazım. Madde madde meseleleri ortaya koymamız lazım. Önümüzdeki günlerde bunların hepsi yapılacak. Bundan sonra yapılması gerekenleri Saadet Partisi olarak konuşacağız. Gerek iktidar, gerekse diğer partiler Türkiye’de birlik meydana getirdiler. Bu takdir edilecek bir şeydir. Bundan sonra da çözümlerin aranması lazım. Bunlar için de geçmişin tenkit edilmesine gerek yok. Geçmiş bitti. Bundan sonra ne yapılması lazım bunların konuşulması gerek.
Çözüm olarak görünen temel kural şu ki AB ile bu işin yürümesi mümkün değil. AB’ye gireceğiz diye iyi niyetli de olsa bir takım şeyler söylendi. Ancak gerçekler öyle değil. Millet kendi güçleriyle bu değerlere sahip çıkıp koruyabilir. AB süreci bu darbeyle bitmiştir.
Bu münasebetle darbe teşebbüsüne kararlılıkla karşı koyan Silahlı Kuvvetlerimize, fedakâr Emniyet Mensuplarımıza ve Milli İradeye sahip çıkmak için meydanları dolduran aziz milletimize şükranlarımızı arz eder, Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dileriz. Aziz Milletimizin böyle bir musibetle bir daha karşılaşmamasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.