Kocaelisporlu futbolcunun para cezası belli oldu

16 Ekim 2016 Pazar günü M. Fehmi Gerçeker Stadı’nda oynanan Karacabey Birlikspor ve Kocaelispor maçında tribüne yaptığı hareket nedeniyle PFDK tarafından 5 maç ceza ve 3.750 TL Para cezası alan Burak Süleyman’a Kocaelispor yönetimi de 14 bin TL para cezası verdi.
Kocaelispor yönetimi son toplantısında Karacabey Birlikspor maçında tribüne yönelik hareketi nedeniyle kırmızı kart gören, 5 maç ceza alan Burak Süleyman’ın durumunu görüştü. Yönetim ilgili disiplin talimatı gereği futbolcuya 14 bin TL para cezası verdi.
14.000 TL para cezası
Kocaelispor yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, “16 Ekim 2016 Pazar günü Karacabey’de oynanan müsabaka bitiminde tribünlere yaptığı hareket nedeniyle hakem tarafından ihraç edilerek, PFDK tarafından 5 Müsabakadan ve 3.750 TL Para cezası verilen futbolcu Burak Süleyman’a; Kocaelispor Kulübü Derneği 2016-2017 Futbol Sezonu Kulüp Disiplin Talimatı 9.7. maddesi “… müsabakalardan men cezası alan ihraca konu maça ilişkin maç başı ödemesi ve varsa prim ödemesinden mahrum edilir. Ayrıca takımı eksik bırakması sebebiyle men edildiği her müsabaka için ilaveten bir maç başına maliyeti kadar para cezasına çarptırılır ve oynamadığı her müsabakada prim ödemesinden mahrum edilir.” hükmü gereği, ihraç olduğu Karacabey Birlik Spor maçına ilişkin maç başı ödemesi ve prim ödemesinin yapılmamasına, ayrıca 14.000 TL para cezası verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.