Koç’a Şahin desteği mi?

Karacabey AK Parti Belediye Meclis Üyesi Orhan Güzel, 17.12.2012 tarihli yazı ile 8 ayrı dosya üzerinden yargılanmasına karar verilen Belediye Başkanı Ergün Koç'la buluşan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i eleştirdi.
    Cumartesi günü Karacabey'e gelen ve Ergün Koç'la yemek yiyen İdris Naim Şahin'in bu tutumunu etik bulmadığını söyleyen Orhan Güzel, “Dağ fare doğurmuştur” şeklinde konuştu.
    Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, İdris Naim Şahin'i bakanlık görevinden uzaklaştırmayla çok isabetli bir karar almış olduğuna dikkat çeken Orhan Güzel, “Eski İçişleri Bakanı'nın 1.5 ay önce 8 ayrı dosya üzerinden yargılanması gerektiğine kendisinin karar verdiği bir belediye başkanı ile ne işi olabilir? İdris Naim Şahin, Ergün Koç'un görevi kötüye kullanmak suçlarından 6 yılın üzerinde hapis cezası aldığını ve Yüksek Disiplin Kurulu tarafından da AK Parti'den ihraç edildiğini bilmiyor mu?
    İdris Naim Şahin'in “Yolunu şaşıran Bakan'la, yolunu şaşıran Başkan” esprisi her şeyi anlatmaya yetiyor.
    Eski Bakan'ımız Karacabey'e geliyor, bundan İlçe Teşkilatımızın haberi olmuyor.
    AK Parti camiası büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır.
    Yemek fotoğrafı, İdris Naim Şahin'in Ergün Koç'a moral verdiğini hatırlatıyor. AK Parti geleneğine yakışmayan bu tutumu nedeniyle eski bakanımızı kınıyorum” dedi.
Koyuncu: Karacabey'e gidin!
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Karacabey'e gelişi sırasında AKP İlçe yönetiminin haberi olmaması yönündeki soruyla  ilgili ilginç bir iddia daha ortaya atıldı.
    Şahin'in İzmir dönüşü Susurluk'ta eski Bursa Milletvekili Ali Koyuncu'yu telefonla arayarak, “Ali'cim, buralarda güzel yemek yiyebileceğimiz bir yer var mı? Sen bu bölgeyi iyi bilirsin” dediği, bunun üzerine de Ali Koyuncu'nun, “Olmaz mı Sayın Bakanım. Karacabey'de Coşkun Izgara'ya gidin” dediği belirtildi.
    Eski Bakan'ın, “Tamam” demesi üzerine Ali Koyuncu'nun ardından Belediye Başkanı Ergün Koç ve Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen'i arayarak, İdris Naim Şahin'in Karacabey'e geleceğini haber verdiği ileri sürüldü.
    Şahin'in ilçeye gelişinden AKP İlçe Teşkilatının haberi olmaması üzerine, “Ali Koyuncu'nun Karacabey AKP İlçe yönetimiyle arası iyi değil. Eğer Sayın Bakan, Önder Matlı'yı arasaydı, o zaman bu ziyaretten AKP İlçe yönetiminin de haberi olurdu” şeklinde yorumlar yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.