Koç’a, İdris Naim Şahin desteği!

Bu yazı 13 Şubat 2013 günü yayınlandı…

Karacabey AK Parti Belediye Meclis Üyesi Orhan Güzel, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, görevini kötüye kullandığı için 8 ayrı dosya üzerinden yargılanmakta olan Belediye Başkanı Ergün Koç’a yaptığı ilginç ziyareti eleştirdi.
Güzel, İdris Naim Şahin’in 1.5 ay önce İçişleri Bakanlığı görevinden uzaklaştırılmasından hemen sonra Ergün Koç’la bir araya gelme zamanlamasının bir hayli dikkat çekici olduğunu söyledi.
Karacabey’e geçtiğimiz Cumartesi günü gelen ve Ergün Koç’la yemek yiyen İdris Naim Şahin’in bu tutumunu hiç de etik bulmadığını söyleyen Orhan Güzel, “Dağ fare doğurdu” şeklinde yorumladı.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, İdris Naim Şahin’i bakanlık görevinden uzaklaştırmasını “İsabetli bir karar” olarak değerlendiren Orhan Güzel, “Soruşturma konusunda karar veren konumdaki bir Bakan’ın dosya içindeki şüpheliyle buluşması normal değildir. Ergün Koç’un ardı arkası kesilmeyen yasa dışı uygulamaları nedeniyle yargılanabilmesi için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e başvuru yapıldı.
Bakan Şahin’in, 8 ayrı dosya üzerinden yargılanması gerektiği konusunda kendisinin karar verdiği Ergün Koç ile şimdi ne işi olabilir? Bakanlıktan ayrılır ayrılmaz Ergün Koç’la gerçekleştirilen bu buluşma sırasında, yolsuzluk dosyaları içindeki en önemlilerine izin verilmemesinin nedenleri mi görüşüldü acaba?
İdris Naim Şahin, daha önce Ergün Koç’un görevi kötüye kullanma suçlarından 6 yılın üzerinde hapis cezası aldığını ve bu nedenlerle Yüksek Disiplin Kurulu tarafından AK Parti’den ihraç edildiğini bilmiyor mu?
İdris Naim Şahin’in, “Yolunu şaşıran Bakan’la, yolunu şaşıran Başkan” esprisi her şeyi anlatmaya yetiyor.
Sözde AKP’li Eski Bakan Karacabey’e geliyor, bundan AKP İlçe Teşkilatının haberi olmuyor. Nereden bakılırsa bakılsın, olacak gibi değil.
Karacabey AK Parti camiası büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır.
Coşkun Izgara’daki yemek fotoğrafı, İdris Naim Şahin’in Ergün Koç’a moral verdiğini ve O’nu rahatlattığını açıkça gösteriyor.
AK Parti geleneğine yakışmayan bu tutumu nedeniyle eski bakanımızı kınıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.