Koç’a borçlanma yetkisi verildi

Karacabey Belediyesi, 8 milyona kadar kredi çekebilecek:
*Karacabey’de dün yapılan olağanüstü meclis toplantısında Belediye Başkanı Ergün Koç, istediğini aldı. İlçeye çağ atlatmayı hedeflediğini ileri süren Koç’un yatırımlar adına istediği borçlanma talebi hakkında görüşülen 5 maddenin 3’ü oybirliği ile 2’si ise oy çokluğuyla kabul edildi.
*Son günlerdeki AKP-DP yakınlaşması dünkü toplantıda da gözler önüne serildi. Muhalefetten kopuk bir görüntü çizen DP’nin gündemdeki 5 maddeye de, “Evet” demesi dikkatlerden kaçmadı.
Karacabey Belediyesi’nde dün borçlanma talebi hakkında yapılan, “Olağanüstü Meclis Toplantısı”nda görüşülen 5 maddeden 3’ü oy birliği, 2’si ise oy çokluğuyla kabul edildi.
            Buna göre, DP’nin de desteğini alan Belediye Başkanı Ergün Koç, yatırımlar için yaklaşık 8 milyon liraya kadar Karacabey Belediyesi adına borçlanma yapabilecek.
            Bu arada, AK Parti ile DP’nin son günlerdeki yakınlaşması dünkü toplantıda da fark edildi. Muhalefetten koptuğu gözlenen DP, gündemdeki 5 maddeye “Evet” dedi.
            Projelerin Karacabey için önemli olduğunu belirten DP’li Meclis Üyeleri, “İlçemiz adına yapılan her güzel yatırımı destekleyeceğiz. Muhalefet etmek için muhalefet yapmayacağız” diyerek konuya dikkat çekti.
            Başkan Koç önderliğinde gerçekleşen olağanüstü toplantıda 25 meclis üyesi, Belediye yetkilileri, mahalle muhtarı ile siyasi parti yöneticileri de hazır bulundu.
            İlk olarak görüşülen Hamidiye Mahallesi, Panayır Yeri Mevkii’ne yapılması düşünülen park, sosyal ve yeşil alan ile Belediye Hizmet alanı gibi çalışmalarda kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kısa, orta ve uzun vadede kullanılacak kredi konusuna, plan değişiklikleri yapılıp incelendikten sonra karar verilmesi oy birliğiyle onaylandı.
            Gündemin 2. maddesinde görüşülen yeni sosyal konut amaçlı arsaların satın alınması ve yeni bir yapılandırma ile imarlı arsa oluşturarak TOKİ’ye devredilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi. Ekonomik durumları kısıtlı vatandaşlara yönelik, sosyal yaşama uygun yerler yapılması için düşünülen sosyal konutlarla ilgili, “Ret” kararı veren CHP, MHP ve Saadet Partisi, konunun net olmadığını vurguladı.
            Sosyal konutla ilgili hangi yerlerin satın alınacağı ve nasıl yapılacağı hakkında net bir açıklama gelmediğini ileri süren CHP, MHP ve SP, “Bunlar netleşsin bizler de ‘Evet’ diyelim” dedi.
            Başkan Koç ise, “Düşüncelerinize bir anlam veremedim. O zaman mağdur vatandaşlarımız çadırda oturmaya devam etsin” diye konuştu.
            Gündemin 3. maddesinde yer alan, Hamidiye Mahallesi, Akanlar Mevkii Panayır Alanı’ndaki 79 bin metrekarelik alanın Hazine’ye devredilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Konuya açıklık getiren Koç, “Buralar 1979’da Belediye’ye devredildi ve bu şekilde konutlaşma başladı. Daha sonra Mal Müdürlüğü 1992 yılında bu bölgenin Belediye’ye ait olmadığı yönünde dava açtı. 2005’te sonuçlanan davayı Belediyemiz kaybetti. Bunun akabinde Belediyemiz temyize gitti ancak, karar hala sonuçlanmadı. Şirinlerevler ile Saadet Mahallesi’ni kapsayan bölgede 1992 yılından bu yana gayrimenkuller üzerine bloke konuldu. Yani buralarda hiçbir işlem yapılamıyor. Mal Müdürlüğü ile olan davamızdan vazgeçerek 79 bin metrekarelik alanı Hazineye devredeceğiz ve bu şekilde TOKİ, buraları alarak vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek. Yıllardır kanayan bu yarayı da böylece sonlandırmış olacağız” dedi.
            Tahıl Dükkanları’nın yıkılıp yerine modern bir otopark yapılması hakkında görüşen gündemin 4. maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Yaklaşık 4 milyon lira maliyet gerektiren yatırım için İller Bankası’ndan borçlanma talep eden Başkan Koç, CHP, MHP ve Saadet Partisi’nden gerekli desteği bulamamasına karşın, oy çokluğuyla istediğini aldı.
            Modern otopark konusunda hazırlanan projenin net olmadığını ve ayrıntıya girilmediğini belirten CHP, MHP ve SP’li meclis üyeleri, “Her şey havada kalıyor. Ayrıntı yok. Bu işin fizibiletesi yok.  Çok enteresan bir durum. Altı da üstü de belli olmayan bu proje için borçlanmayı onaylamıyoruz. Komisyona havale edilsin” dedi.
            Fen İşleri Müdürü Aydın Toprak’ın otopark konusunda yaptığı bilgilendirme de muhalefeti tatmin etmedi. Yerin altına 3 kat yapılacak otoparkın üst kısmına yeşil ve sosyal alan yapılmasını öngören projede zaman içinde değişiklikler olabileceğini vurgulayan Başkan Koç, destek vermeyen muhalefetin yatırımı yavaşlatma düşüncesinde olduğunu ima etti. Koç, “Tertemiz bir proje. Altı da temiz, üstü de” diyerek tepkisini ortaya koydu.
            Toplantıda görüşülen son gündem maddesinde oy birliği sağlandı. Gölecik İçme Suyu Projesi kapsamında isale hattının yenilenmesi, su deposu yapımı için 1053 sayılı yasa gereği DSİ ile yapılacak işlemlerde Başkan Koç’a yetki verilmesini meclis kabul etti.
            Buna göre projenin hayata geçirilmesi için gerekli finansman desteğinin bir kısmını DSİ sağlayacak. Karacabey Belediyesi de kalan maliyetlerin karşılanması adına İller Bankası’ndan küçük, orta ve uzun vadede 4 milyon liraya kadar borçlanabilecek.
            Belediye’nin şu an ki enerji maliyetlerinin 75 bin lirayı bulduğuna dikkat çeken Başkan Koç, “Bu proje ile hem enerjiden önemli ölçüde tasarruf edeceğiz, hem de kaliteli içme suyuna kavuşacağız. Desteklediğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.