Koç’a 7 davadan takipsizlik

Koç’a 7 davadan takipsizlik
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, hakkında açılan davaların 7’sinden ‘Kamu adına kavuşturmaya yer olmadığı’ yönünde karar çıktığı belirtildi.
Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dosyalar içinden; “21.12.2005 günlü 1039 sayılı Encümen kararı ile Karacabeyspor adına usulsüz otopark ücreti toplanması, Belediye Hal kantarının ihalesiz kiralanması, Belediye Kademe Amirliği’ndeki hurda demir ve bakır malzemelerinin usulsüz satıldığı, Belediye alışveriş merkezinden görevlilerce alışveriş yapılması, Pazaryeri Çay Ocağı’nı işleten Ali Özgül’e ait çay ocağına kaçak su verildiği, Belediye çalışanı Ferruh Kibar’in atanmasıyla ilgili görevin kötüye kullanılması, 2006 yılı temizlik ihalesi süresinin dolmasına karşın aynı kişilere ihalesiz devam ettirilmesi, Belediyeye ait çöplüğün ihaleye çıkarılmadan, verilmesi, Aysun isimli Belediye çalışanının usulsüz atandığı yönündeki dosyalar hakkında Karacabey Cumhuriyet Savcılığı soruşturmaya gerek olmadığını açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu belirtti. Hiçbir kimseye, kuruma ya da kuruluşa farklı bir imtiyaz yapılamayacağını ifade eden Başkan Koç, “Bu kural hepimiz için geçerlidir. Hiçbir şekilde ne benim, ne de mensubu olduğum partim için bir ayrımcılık ve farklı işlem yapılamaz. Zaman zaman şahsıma, Belediye Meclis Üyeleri ve personelim hakkında açılan davalarla ilgili yanlış yorumlar ile haberler çıktı. Ancak, her zaman adalete güvendim. Devletimizin tarafsız olduğundan hiçbir kuşkum yok. Bu nedenle hakkımızda çıkan haberlerle ilgili sonuçlar görüldüğü gibi ortadadır” dedi.
Danıştay 1. Dairesi’nden Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dosyalarla ilgili olarak, “Özel bir kuruma 360 ton asfalt verilerek karşılığında gübre alınması, Belediye Emlak Servisi’nde meydana gelen bilgisayar hırsızlık olayının yetkili makamlara bildirilmemesi, Belediyeye ait akaryakıt istasyonundan bilirkişi raporuyla tespiti yapılan 7 bin 337 TL tutarında, belediyeye ait olmayan araçlara ücretsiz akaryakıt verilmesi, Belediye mücavir alanındaki Yeniköy Bayramdere’de bulunan 3 bin 645 içme suyu abonesinden usulsüz 40’ar TL tahsil edilmesi” gibi iddialarla ilgili ne Başkan Koç’tan, ne de Cumhuriyet Savcılığı’ndan net bir açıklama gelmezken, soruşturmaların devam ettiği ileri sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.