Koç tıklanma rekorları kırıyor!

 

Karacabey Belediye Başkanı’nın, Başbakan Erdoğan hakkındaki eleştiri videosu sanal alemde büyük ilgi gördü:

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un 2006 yılında Ülkü Ocakları’nın düzenlediği bir gecede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren video görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırıyor.

Başbakan Erdoğan’ın 30 bin kişinin katiliyle aynı ağzı konuştuğunu söyleyen Koç, bunun talihsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Başbakanımızı bu demecinden ötürü esefle kınıyorum” demesi birkaç gündür gündemin başında yer alıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında “Görevi kötüye kullanmaktan” 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un, AKP’den ihraç edileceği yönündeki iddiaların doruğa tırmanmasıyla internet sitelerine düşen video görüntüleri sıkıntıları daha da arttırdı.

Koç’un Demokrat Parti (DP) Belediye Başkanı iken partisinden istifa ederek AKP’ye geçmeden önce Karacabey Ülkü Ocakları’nın gecesinde yaptığı konuşmanın yankıları giderek büyüyor.

Koç, 2006 yılında Karacabey Ülkü Ocaklarının gerçekleştirdiği bir gecede yaptığı konuşmada, kendisinin de Ülkü Ocakları sevdalısı yetiştiğini belirterek, o dönemde yaptığı bir açıklamadan ötürü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı esefle kınadığını söylüyor.

Bu konuşmanın ardından DP’den istifa ederek, AKP’ye transfer olan ve yerel seçimlerde ikinci kez Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Ergün Koç’un, kamuoyunda bomba etkisi yaratan konuşmasında şu ifadeler yer alıyor;

Ülkü Ocağı sevdalısıydık!

70’li yıllarda Ülkü Ocağı sevdalısıydık. Bugün belki başka yerde siyaset yapıyoruz ama bizler geldiğimiz yeri biliyoruz.

Sizlerin içinden çıktık. Uzun yıllar Ankara’da görev yaptıktan sonra tekrar aranıza döndüm. Sizlerle birlikte yaşamak, mutluluğunuzu paylaşmak ve dertlerinize ortak olmak bizim için büyük kıvanç.

Ülkenin kimlik arayışına ihtiyacı yok!

Türkiye’de siyasal konjonktür zaman zaman eleştirilere uğramıştır. Türkiye, ‘İşte IMF’nin reçeteleri, işte batının reçeteleri’ gibi bir takım suçlamalarla karşı karşıya kalmıştır. Ancak Türkiye, tarihinin en kritik dönemlerini yaşamakta olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu kadar teslimiyetçilik olmaz. Biz hiçbir şekilde dünyadan kendimizi soyutlayalım demiyoruz. Tabi ki dünyayla yaşamak zorundayız ama bugün bizim bir tek kimliğimiz var ve Türkiye’nin kimlik arayışına ihtiyacı yok. Türkiye Cumhuriyetinin sınırları geçmişte çok büyük maceralarla, çok büyük kanlarla çizilmiştir. Bunları yeniden arayanların ve yeniden kimlik arayışında olanların vay haline.

Dert anlatma yeri burasıdır!

Bu ülkeden uzaklarda reçete aramayalım. Çok yorulup da sözüm ona 11 gün uzaklarda birtakım insanların karşılarında, affedersiniz oradaki bizim insanlarımız, o dostlarımız oralara karın tokluğu için gitmiş, uzaklara gitmiş o insanlara dertlerini anlatma yeri değil. Dertlerini anlatma yeri buralarıdır, Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Başbakanı esefle kınıyorum!

Bizim sorunlarımız burada biliniyor, reçetelerimiz de burada, şifalarımız da burada olacaktır. Bunu bilen doktorlarımız var Türkiye’de. Bu ülkede bizim yabancı reçetelere ihtiyacımız yok. Bizim sorunlarımız biliniyor, o bakımdan bu siyasal süreçten inşallah Türkiye çok büyük yaralar almaz. Ama bu ülkede milyar dolarlarla 30 bin insanın kanının dökülmesiyle dört duvar arasına sığdırılmış bir insanın aynı özdeyişiyle başbakanımızın demeç vermesi talihsizliktir, bunu esefle kınıyorum.

Heyecanımız bir, dertlerimiz bir, ülkülerimiz bir. Bu ülke kanıyla, canıyla sınırlarını çizmiştir, yeniden maceraya gerek yoktur. Bu böyle bilinmelidir. Bunu bilmeyenler varsa tarih sahnesinden geriye bir baksın.”

Daha önce de AKP’yi eleştirmişti!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, bu videonun yanı sıra 2007 yılında yerel basına yaptığı açıklamalarda AKP’nin icraatlarını eleştiri yağmuruna tutuyordu.

DP Belediye Başkanı olduğu dönmede yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Koç, devletin resmi istatistiklerinden çıkardığı rakamları öne sürerek, “AKP’nin karnesi çok zayıf. Bu bilgiler gerçektir. Taktiri kamuoyuna bırakıyorum” ifadelerine yer veren konuşmalarıyla sahne alıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.