Koç, projelerini anlattı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 33 maddeden oluşan, “2009-2010 Yılında Gerçekleştirilmesi Planlanan Yatırım ve Hizmetleri” kamuoyuyla paylaştı.
            İlçenin en önemli sorunlarının başında trafik keşmekeşliğinin geldiğini belirten Koç, bu nedenle şehrin merkezinde bir yada birden fazla otopark alanı yaratılmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.
            Trafik sorununa ilk etapta iki çalışma ile başlayacaklarını anlatan Koç, Tahıl Dükkanlarının bulunduğu alan ile Hükümet Konağı arkasında kullanım özelliği bulunmayan bölgeye otopark yapımına başlanacağını duyurdu.
            Şehrin içme suyu ihtiyacının sağlandığı Gölecek’ten uzanan boru hattının 1950’li yıllarda inşa edildiğinden kullanım özelliğini yitirdiğini belirten Koç, “Hem kaliteli, hem de daha az maliyetli içme suyundan yararlanmak amacıyla yaklaşık 13-14 kilometre olan içme suyu boru hattının değiştirilmesi yönünde çalışmalar hızla sürdürülecektir. Yakın zamanda proje tamamlanarak ihale aşamasına geçilecektir” dedi.
            Karacabey’in yılda yüzde 5 oranında büyüdüğünü ve konut ihtiyacının her geçen gün arttığını vurgulayan Başkan Ergün Koç, bu düşünce ile ihalesi tamamlanan ve inşaatı süren 456 konutluk projeye ilaveten en az 400 yada 500 konutluk bir projenin yapılması yönünde TOKİ’ye başvuru aşamasında olduklarını kaydetti.
Karacabey’in çehresi değişecek!
            Gençlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yüzme havuzu inşaatının hızla devam ettiğine işaret eden Başkan Koç, 2010 yılı başında hizmetin faaliyete geçeceğini açıkladı.
            Alt yapı ve kanalizasyonun şehrin ihtiyaçlarına yanıt veremediğine değinen Koç, “1980’li yıllarda nüfusunun 14-15 bin olduğu ilçemizde yapılan alt yapı ve kanalizasyon, şu anda ihtiyaçlara yanıt verememektedir. Bu nedenle aşamalı bir şekilde şehrin alt yapısının değiştirilmesi ve yenilenmesi yönünde İller Bankası’ndan proje desteği alınmakta olup, proje tamamlandığında 2010 yılı ortalarından itibaren kazı ve inşaat çalışmalarına başlanacaktır” diye konuştu.
            Soğan Pazarı mevkiinde güzel bir görünüm arz etmeyen mahrukatçılar ile çöp alanının önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Koç, “Bu nedenle, 2009 yılı Kasım ayından itibaren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce izin verilen Hamitler Çöplüğü’ne çöplerin taşınmasına başlanacak ve mevcut çöp alanı ıslah edilerek yeşil bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca mahrukatçıların yerleri yeniden düzenlenerek, bu alana inşaat malzemesi satanlar ile içkili yerler taşınacaktır” dedi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç, Yeniköy ve Malkara’nın Güney Marmara’nın incisi olduğunu belirterek, bu yöredeki yatırımlar ile çevre düzenlemesine devam edileceğini duyurdu. Balıkçı Barınağı’nın olduğu alanın düzenleneceğini, buralara gençlere yönelik kafe ve eğlence merkezleri yapılacağını kaydetti. Koç ayrıca, bu yörenin Milli Park ilan edildiğinden, eko-turizminin geliştirilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Hizmet yağmuru yaşatacağız!
            Başkan Koç, Karacabey’in çehresini değiştireceğini iddia ettiği diğer yapılması planlanan hizmetleri şu şekilde anlattı;
            “Yeniköy’deki Orman Kampı’nın Belediye’ye devrinin yapılması yönünde çalışmalar sürdürülmekte olup işlemlerinin sonuna gelinmiştir. Bu tesisin Belediye yönetimine geçmesi halinde bu bina ıslah edilerek her türlü sosyal aktivitenin yapılacağı bir alan haline getirilecek ve halkın istifadesine sunulacaktır.
            Yeniköy ve Malkara’ya atık “Su Arıtma Tesisi” yapılması hedeflenmektedir. Malkara ve Yeniköy’ün çevre düzenlemeleri devam edecektir. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan sağlanan izin çerçevesinde Yeniköy Piknik Alanı’nda “Kır Gazinosu” niteliğinde kafeterya yapılacaktır.
            Verimli bir şekilde kullanılmayan Maliye Kampı’nın yerine TOKİ İdaresi tarafından konut yapılması çalışmaları sürdürülmektedir. Stadyum arkasındaki çevre düzenlemelerine hızla devam edilecektir.
            Soğan Pazarı yanında hastane yapımı için plan değişikliğine gidilmiş olup, işlemler yakından takip edilmektedir. Sahipsiz hayvanların barınacağı bir tesisin ilçeye kazandırılması için Alman Pro-Animale Kuruluşu ile çalışmalar devam etmektedir. Karacabey’deki boş alanlara park bahçe yapımı ve ağaç dikimi aynı kararlılıkta devam edecektir.
            Esentepe Mahallesi’ndeki Çamlık Mevkii’ne gençlerin yararlanacağı sosyal alanlar ile kafeterya yapımı sağlanacaktır.
            Hizmetlerin etkin ve verimli yürütülebilmesi için, çöp taşıma aracı, çöp bidonlarının yıkanmasını sağlayan araç, elektrik bakımına yardımcı olacak sepetli kamyon, iş makinesi ve diğer araç-gereçlerin alımına devam edilecektir.
            Karacabey’e sanayi ve sanayicinin kazandırılması yönündeki çabalarımız aynen devam edecektir. Hara Mevkii’nde “Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi” kurulması için talebimiz Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yazılı olarak yapılmıştır.
            Bandırma ve Bursa istikameti girişlerindeki orta kaldırımlar yeniden düzenlenecektir.
            Bursa-İzmir Yolu üzerindeki köprülü kavşağın aydınlatılması yapılacaktır.
            Doğalgaz çalışmaları nedeniyle kırılan, kazılan cadde ve sokakların hızla tamirine devam edilecektir.
            Bandırma-Yeniköy yollarını bağlayan çevre yolu asfaltlanması tamamlanacak, toprak kaymasını önlemek amacıyla çam ağacı ekimi ile yol kenarına taş duvar inşa edilecektir.
            Bayanlara el becerisi kazandırılması ve aile bütçesine katkı sağlayabilmek amacıyla, Pazaryeri karşısındaki sokağa küçük işyerleri yapılarak ihtiyacı olanlara verilmesi sağlanacaktır.
            Mezarlıkların bakımı ve halkın kolayca yürüyebilmesini sağlamak amacıyla beton patika yollar yapılacaktır.
            Sosyal aktivitelere devam edilecek ve sosyal yardımlar imkânlar ölçüsünde sürdürülecektir.
            Temizlik, altyapı ve asfalt çalışmaları kararlılıkla devam edilecektir.
            Gerekli cadde ve sokaklara parke taş döşemesine devam edilecektir.
            Elektrik tasarrufu sağlamak amacıyla “Led lamba” kullanımına geçiş hızlandırılacak ve rüzgâr ile güneş enerjisinden yararlanılabilecek tesis kurulmasına en yakın zamanda başlanacaktır.
            Eğitime verilen destek davam edecektir.
            Soğan Pazarı önünden ilçeye girişi kolaylaştırmak için alt veya üst geçit yapımı ile ilgili kuruluşlarla görüşmeler sürdürülmektedir.
            Yeniköy-Malkara ile Yeniköy-Zeytinbağı bağlantı yollarının ıslah edilmesi yönünde gerekli kuruluşlarla görüşmeler devam etmektedir.
            Gölecik’ten gelen kaynak suyundan azami oranda yaralanılabilinmesi için mevcut su depolarının bitişiğine ilave en az 4 bin tonluk su deposu yapımı planlanmaktadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.