Koç, MHP’yi karıştırdı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un MHP'den aday adayı olması gündeme bomba gibi düştü.

Demokrat Parti'den seçilip bir dönem başkanlık yaptıktan sonra AKP'ye transfer olan ve daha sonra AKP ile yollarını ayıran Ergün Koç'un, üçüncü döneminde MHP'den aday adayı olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Koç'un, son dakikada üye olarak belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusuyla birlikte sayı 2'ye yükseldi. Daha önce MHP eski İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Ayhan Tayfur'un aday adaylığı başvurusunda yaşanan istifa krizi yeniden gündeme gelirken, İlçe Yönetimi'nin göstereceği tutum merak konusu oldu.

Kulislerde, Koç'un katılımıyla MHP'nin ikiye bölündüğü konuşulmaya başlandı.

Koç'u içine sindiremeyeceklerini söyleyen bazı partililer, İlçe Yönetimi'nin Ayhan Tayfur için yanlış tavır alındığını ve aynı tepkinin Ergün Koç için de gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle İlçe Başkanı Fevzi Kahraman'ın tepki göstermemesinin, Ergün Koç'un desteklendiği yönünde değerlendirmelere neden oldu.

Koç'un aday olması durumunda MHP'ye seçim kaybettireceğini vurgulayan bazı partililer, “DP'den seçilen, AKP'ye geçen ve sonrasında ihraç edilen bir ismi içimize sindiremeyiz. Yıllardır mücadele veren dava arkadaşlarımız varken, yargıdaki davaları devam eden, denenmiş Ergün Koç'a mı kaldık. Türk milliyetçiliğinin savunucusu gerçek ülkücülere haksızlık ve saygısızlık yapılıyor. Partimizin oyunu tavana taşıyanlar küstürülüyor. MHP'nin kökleşmiş tabanının haricindeki tüm aday adaylarına tepkimiz aynı olur. Ayhan Tayfur'a haksızlık yapan İlçe Yönetimi düne kadar eleştirdiği Ergün Koç'a neden sessiz kalıyor? İlçe Yönetimi sessiz kalırsa, Koç'u desteklediği anlamı çıkıyor” şeklinde homurdanmaya başladı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.