Koç, AKP’ye ilk çalımını attı

Koç, AKP’ye ilk çalımını attı
Karacabey Belediye Meclisi üyeleri önceki gece yaptığı oturumda Ekim ve Kasım ayı gündemini bir çırpıda oyladı.
Meclis toplantısına 4,5 yıllık Demokrat Partili, 5 günlük Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı sıfatıyla başkanlık eden Ergün Koç’un sıkıntısı gözden kaçmadı. Ne var ki bu sıkıntının altında yatan neden encümen seçimlerinde ortaya çıktı. Encümene aday olan AKP’li Murat Erol ve Hasan Bilir’in grup çoğunluğuyla encümen üyesi olması beklenirken DP’li Mehmet Göztepe ve AKP’li Murat Erol 9’ar oy alarak encümen üyesi oldu.
Yani AKP’nin mecliste 8 kişi temsil edilmesinin bir anlamı olmadığı ortaya çıktı. Böylece çiçeği burnundaki AKP’li Ergün Koç ilk golünü kendi kalesine attı. DP ilçe yönetiminin tam kadro çıkartma yaptığı Kasım ayı oturumunda yaşanan bu ilginç gelişme sonrası Mehmet Göztepe’ye 9. oyu vefa borcu ödemek için Ergün Koç’un verdiği ve diyetini ödediği ileri sürüldü.
Meclis oturumunun başında AKP’li Meclis Üyesi Osman Çatak, centilmence bir davranış sergileyerek Başkan Koç’a “Son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerin Karacabey’e ve size hayırlı olmasını dilerim” sözleriyle tebrik etti. Çatak’ın Koç’u tebrik ederken “AK Parti’ye hayırlı olsun” dememesi kulislerde anında yankı buldu ve taşın gediğe konulduğu şeklinde ince bir mesaj gönderdiği yorumlarına neden oldu. Meclisin ilerleyen dakikalarında ise bu kez kurt siyasetçi MHP’li Zafer Özer sahne aldı.
Özer, ihtisas komisyonu seçimleri öncesi yaşanan tartışmada, AK Parti, 5 üyeli komisyonlarda 3, 3 üyeli komisyonlarda ise 2 kişiyle temsil edilecek sözleri üzerine, siyasi parti gruplarının meclisteki yüzdelik dağılımının belirlenmesini istedi. Özer’in “Kimin hangi partide olduğunu, kime oy vereceğimizi bilelim” demesi üzerine, Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, siyasi parti gruplarının isim listesini okudu. Özer’in isteği sonrası, Dözgören, AK Parti listesinde ilk sırada Başkan Ergün Koç’un ismini okuyunca, Koç’un AK Partili olduğu ilk defa resmi bir ağızdan dillendirildi.
Başkan Koç’un AK Parti listesinden ismi okunurken başını öne eğdiği ve salondaki DP’lilerin suratına bakamadığı gözlenirken, bu sırada bıyık altı gülmesi çeşitli yorumlara neden oldu.
Yalçın, Türkkan hakkında yapılan spekülasyonlara sert çıktı
Aynı saatlerde AK Parti ilçe merkezinde hareketli dakikalar yaşandı. Üç camgöz tarafından 5 yıldır sürekli istifası istenen Türkkan’a AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın sahip çıktı. Net bir mesaj veren Yalçın, “Türkkan’la sonuna kadar yola devam edeceğiz” diye konuşarak bir anlamda özellikle son bir ay içinde artarak yaşanan çalkantıya son noktayı koydu.
Yalçın’ın bu ziyareti biraz geç kalmış bir hamle olsa da Karacabey’deki duruşu ve net tavrı Türkkan adına olumlu algılanan etkenlerden biri. AK Parti ilçe yönetimi, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Gençlik ve Kadın Kollarının sergilediği tavır “Zorunlu Toplantıya” damgasını vurdu.
Yalçın, yaptığı durum değerlendirmesinde özenle seçtiği kelimelerle bir anlamda AK Parti ilçe yöneticilerinin duşuna destek veren bir görünüm sergiledi. İşte Yalçın’dan gecenin incileri: “Biz çok büyük bir partiyiz. Herkes bize katılmak için can atıyor. Bu tür transferler fazla abartılmamalıdır. Asla unutulmalıdır ki, Karacabey için en uygun ve doğru aday kimse o kişiyi halkın huzuruna çıkaracağız”, “Sayın Türkkan’ın AKP’ye emeği büyüktür. Her zaman kendisinin yanındayız. Onun ismi üzerine spekülasyon yapanlar hayal kırıklığına uğrar”.
Yalçın’dan gelen bu net mesajlar üzerine Türkkan’ın da “Pazara kadar değil, mezara kadar AK Parti’liyim” diye cevap vermesi, akıllara “Ergün Koç, kendi ipini mi çekti?” sorusunu getirdi.
Türkkan’ın sözleri bir anlamda AKP’li olduğunu söyleyen ancak çıkar ilişkileriyle AKP’ye ihanet edenlere bir göndermeydi.
Sonuç olarak, AK Parti ilçe yönetimi, “Koç Kaosu”ndan ilkeli duruşuyla güven tazeleyerek çıkarken, partiye dışarıdan müdahale etmek isteyen camgözlere de bütünlük içinde olduklarının mesajı verdi.
Gecenin sürprizi
AK Parti ilçe yönetiminin Sedat Yalçın’la yaptığı toplantı sürerken ANAP’lı Belediye Meclis Üyesi Şaban Önen’in istifa ettiği söylentileri dolaşmaya başladı. Önce partisinden istifa ettiği sanılan Önen’in, Koç gibi AKP’ye transfer mi oluyor? dedikoduları kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Daha sonra anlaşıldı ki Önen, Belediye Meclisi üyeliğinden istifa etmiş.
Önen’in istifasının kabul edilmesi durumunda, İlçe Seçim Kurulu 2004 Yerel Seçimleri’nde AK Parti Belediye Meclis üyeleri listesinde yer alanlardan birini atayacak. Buna göre AK Parti’nin meclisteki 9. üyesinin Fikri Temirel olması bekleniyor.
Erol, nereye koşuyor ?
Belediye Başkanı Ergün Koç’un AKP’ye geçişiyle ilçe gündeminin konusu bir anda değişti.
AKP’nin siyasi bir travma haline gelen olaylı transferden sonra, AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan üzerinden bir çok spekülasyon yapılarak AKP’de bir çözülme beklentisi içine girildi. Tam bu sırada AKP İl Başkanı Sedat Yalçın’ın ilçe yönetimiyle yaptığı görüşme ve Türkkan’a verilen sonsuz destek çeşitli yorumları da beraberinde getirdi.
Son günlerde ortada dolaşan bir iddiaya göre Koç’un kurmaylarından AKP’li Belediye Meclis üyesi Murat Erol’un ilçe başkanlığını çok istiyor. Koç’un AK Parti’den Belediye Başkan adayı olması halinde Erol’un il yönetimine üstü kapalı, “İlçe yönetimi değişirse seçimi Koç’la kazanırız” dediği ortaya atılan iddialar arasında. Yaşanan ilginç süreçteki transfer ve istifa söylentileri gündemden düşmüyor.
Ancak bir gerçek var ki, il yönetimi Türkkan’dan vazgeçmek istemiyor.
AK Parti’de suların durulmasından sonra bu kez de, antidemokratik yöntemlerle yönetimi ele geçirmeye çalışanların, “Temiz eller” operasyonuyla partiden uzaklaştırılacağı ileri sürüldü. Koç’la yaşanan doku uyuşmazlığı AKP’ye çok pahalıya patlayacak gibi. Muhalefetten yükselen çatlak sesler, dışarıda darbe girişimi AK Parti’ye seçim kazandıracak mı? 5 ay sonra hep birlikte göreceğiz.
Mustafakemalpaşa’dan gelen ses
Dün Karacabey gündemi Sedat Yalçın’ın ilçe yönetimi ile yaptığı toplantıyla meşgul olurken, Mustafakemalpaşa gündemini Hasan Duman ile Halit Türkkan polemiği oluşturdu. İşin garip tarafı polemiğe konu olan olayın Mustafakemalpaşa basınında yer alması. Biri Karacabey AKP İlçe Başkanı, diğeri Yörem çalışanı. Söz konusu polemiğin konusu ise “Türkkan, Duman’ı tehdit etti”. Bu meslekte tabiî ki bu tür olaylar yaşanıyor. İddialar ne kadar doğru bunu bilemiyoruz. Ancak, kendi gazetesinde bu konuyu gündeme getirememesi ilginç değil mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.