Koç, 2010’a rahat girdi

DP-AKP yankıları devam ediyor:
            Karacabey’de her geçen gün değişime uğrayan siyaset ilginç hale geldi. Perşembe günü yapılan olağanüstü meclis toplantısında bunun son örneği gün yüzüne çıktı.
            Karacabey’de her geçen gün değişime uğrayan siyaset ilginç hale geldi. Perşembe günü yapılan olağanüstü meclis toplantısında bunun son örneği gün yüzüne çıktı.
            Muhalefet olmasına karşın iktidar partisi ile sarmaş dolaş olduğu gözlenen Demokrat Parti’nin siyasi anlayışı tartışılmaya başlandı. Belediye Başkanı Ergün Koç’un meclisteki iki DP’li üye Burhan Sevinç ile Abdullah Akkoç’a vekalet bırakması, AK Parti açısından akıllı bir siyasi hareket olarak değerlendirildi ve Ergün Koç’un başarısı olarak gösterildi.
            Koç’un söz verdiği hizmetleri gerçekleştirmesi adına yaptığı hamleyle böyle bir adım attığı konuşulurken, DP’li yöneticilerin, “İlçeye yararlı olacağına inandığımız her türlü projeye desteği vereceğiz” açıklamaları bazı çevrelerde tepkiyle karşılandı.
            DP’nin desteğini kaybeden diğer muhalefet partileri CHP, MHP ve SP bu güne değin gizledikleri tepkilerini yavaş yavaş dillendirmeye başladı. DP’li bazı önder konumdaki siyasetçilerin, ilkeler doğrultusunda politika yapmak yerine bireysel çıkarlar peşinde oldukları ileri sürülüyor. DP’nin başkalaştığı ve bir avuç yönlendiricinin iteklemesiyle Koç’un kayığına bindiği belirtiliyor.
            Bu arada Cumartesi günü basında yer alan açıklamalarıyla CHP, MHP ve Saadet Partisi’ne ağır eleştirilerde bulunan Başkan Koç’a yanıt gelip gelmeyeceği konuşulmaya başlandı. Özellikle “Sosyal Konut Projesi”ni onaylamayan DP dışındaki muhalefet partilerini, “Fakir-Fukara’nın düşmanı” olarak suçlayan Koç’a nasıl ve ne zaman yanıt geleceği konuşuluyor.
            Muhalefet’in olağanüstü meclis toplantısında onay vermediği iki konudan biri olan, “Sosyal Konut Projesi”nin sözden ibaret olduğunu vurgulaması ve hizmetin nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda netlik olmadığını belirtmesi ortamı gerdi.
            DP’nin de desteğini arkasına alan Koç’un 2010 yılına daha rahat gireceği ortadadır. Güç kaybeden muhalefetin ise yeni yılda nasıl bir siyasi strateji izleyeceği ise merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.