KMYO’dan görkemli açılış

Sütaş'ın büyük destek verdiği ve KMYO Süt Topluluğu’nun geleneksel hale getirdiği “Açılış Kokteyli”ne ilgi büyüktü. Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ve eşi Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, Sütaş İnsan Kaynakları Müdürü Şefik Etçi, Tarfaş Eğitim Çiftliği Müdürü Mecit Özdemir ve KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak'ın katıldığı kokteylde öğretim üyeleri, okul personeli ile çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Süt Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Cumhur Berberoğlu’nun sunumunu yaptığı törende konuşan KMYO Süt Topluluğu Başkanı Çiğdem Tekayaklı, insanlara sütü sevdirmek ve öğrenciler arasındaki sosyal birlikteliği sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Tekayaklı ayrıca, 2008-2009 döneminde 35 öğrenciyle başladıklarını, şu anda mezun olan öğrencilerle birlikte 200 kişiye ulaştıklarını kaydetti.

KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, eğitim ve öğretimde kaliteyi sürekli arttırmayı hedeflediklerine dikkat çekti. Okula yeni gelen öğrencilere 'Hoşgeldiniz' diyen Müdür Ak, “Yeni öğrencilerimiz için her yıl düzenlediğimiz açılış kokteyli ile onların okula ısınmalarını arzuluyoruz. 1995 yılında kurulan Karacabey Meslek Yüksek Okulu, 6 bölüm ve 11 programda bin 187 öğrenci ile eğitim ve öğretimini sürdürüyor. 20 akademisyen ve 16 idari personel olmak üzere 36 personelle öğrencilerin hizmetindeyiz” dedi.

KMYO olarak hedeflerini öğrencilerle paylaşan Ak, “Türkiye'de tarım ve hayvancılığın başkenti, en önemli süt üretim ve işleme merkezi olan Karacabey'de, özellikle süt hayvancılığı, süt ve gıda teknolojisi konuları başta olmak üzere tarım ve hayvancılık konusunda ülkemizin en iyi ve en çok tercih edilen okulu olmak istiyoruz. Bizlere her konuda destek olan Sütaş ailesine ve ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

Müdür Ak ayrıca, bu yıl yeni açılan Yem Teknolojisi ve Hayvan Besleme bölümünün de Türkiye ilk kez Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nda hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olması dileklerinde bulunan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Türkiye’de özellikle Teknik Ara Eleman’a büyük ihtiyaç duyulmaya başlandığını söyledi.

Artık uzay araçlarının yapıldığını ancak bunlara hakim olabilecek kişilerin gerekli olduğuna dikkat çeken Tezel, “Karacabey Meslek Yüksek Okulu ile aramızda gönül ve meslek birliği var. KMYO artık tercih edilen bir okul oldu. Desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Teknik Ara Eleman ihtiyacını sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Ottan sofraya değer zinciri bizler için çok önemli. Şunu asla unutmayın ki, pek de toleranslı olmayan bir patronumuz var. Onun için çalışıyoruz. Kim mi o patron? Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz. İşte bu nedenle çok çalışmamız gerektiğini unutmayalım” şeklinde konuştu.

KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlayan ve kendilerine her türlü desteği veren Sütaş adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel’e teşekkür plaketi verdi.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç ise, “Çiftçisiz ülke olmaz” düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek, “Elektriksiz, silahsız yaşayabiliriz. Ancak gıdasız yaşayamayız. Bölgemizin Veterinerlik ya da Ziraat Fakültelerinin uygulama alanları olması konusunda bir ihtiyaç varsa, biz göreve hazırız. Gıda üretim merkezlerinin tüketim merkezlerine yakın olması her zaman avantajlıdır. Sizlerin bu sektöre hareket kazandıracağınızı düşünüyorum” dedi.

Koç, Belediye olarak 2005 yılından bu yana öğrencilere süt dağıttıklarını belirterek, bu hizmeti sürdüreceklerini kaydetti.

KMYO öğrencilerine bilhassa yabancı dil öğrenmeleri konusunda öneride bulunan Koç ayrıca, “Ne olursanız olun ancak kesinlikle Belediye Başkanı olmayın. Eğer bana ulaşmak isterseniz mail adresim; yolunusasirmisbaskan@hotmail.com’dur” diyerek konuşmasını esprili bir şekilde bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.