KMTAL yeniden Avrupa yollarında

Avrupa Birliği ERASMUS+ Programı kapsamında Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencileri yeniden Avrupa’ya gidiyor.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri gözetimindeki öğrenciler; Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamındaki “Otomotiv Sektöründe Karbon Ekonomisini Anlamak” başlıklı proje için, sırasıyla Çekya, Romanya, Litvanya ve Portekiz’den oluşan bir Avrupa turuna çıkıyor.
12 ay sürecek olan projenin; 03 Aralık 2017’de başlayıp, 30 Haziran 2018 tarihinde sona ereceği bildirildi. Her ülkeye, bir öğretmen gözetiminde 6 öğrenci katılım sağlayacak. Proje kapsamında öğrenciler, 2 ülkede okulda eğitim alırken, 2 ülkedeki işletmelerde de staj yapacak.
İlk olarak 3 Aralık 2017 Pazar günü Okul Müdürü Hikmet Tetik, Müdür Yardımcıları Cengiz Puşulu, Sait Eroğlu, Ali Rıza Borazan ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı’ndan 6 öğrenci ile birlikte Çekya ülkesinin Prag şehrine gitti. Buradaki bir eğitim kurumunda 15 günlük projenin ilk ayağı başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Karacabeyli öğrencilere, bundan sonraki hayatlarında kullanacakları sertifikaları gittikleri ülkelerdeki eğitim kurumları tarafından verilecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Proje kapsamında katkısı bulunan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.