Kızılay yüzleri güldürmeye devam ediyor!

Dur durak bilmediler, çalınmadık kapı bırakmadılar!

*Covid-19 salgın tehdidi ile mücadele günlerinde ilk günden bu yana vatandaşlar için sürekli sahalarda olan Türk Kızılay Karacabey Şubesi, hayırseverlerin destekleri ile iyiliğin paylaşıldığı Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerine umut oldu.

Salgın döneminde arttırdığı yardımlarını Ramazan ayında üst seviyelere çıkaran Kızılay Karacabey Temsilciliği, ilçedeki birçok insana yardım eli uzatmanın gururunu yaşıyor. Kızılay İlçe Temsilcilik Koordinatörü Ahmet Kırmızı , “Gerek pandeminin mağdur ettiği insanlarımıza, gerekse Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bağışçılarımızın desteği ile el uzattık. Temsilcilik personelimiz ve Kızılay gönüllülerimiz gece gündüz çalıştı, çalınmadık kapı bırakmadı.” dedi.

KAZANLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KAYNADI

Hayırseverlerin bağışlarıyla kaynayan kazanların Ramazan ayı sonuna kadar iftar sofralarına sıcak yemek olmaya devam ettiğini vurgulayan Ahmet Kırmızı, “Karacabey Temsilciliği olarak 60 aileye sıcak iftar yemeği dağıtımında bulunuldu. Bunun yanında gıda ve hijyen kolileri ihtiyacı olanın evine bereket oldu. Çocukların yüzü hazırlanan paketlerle güldü. Pandemi ve Ramazan yardımları sürecinde gönüllülerle birlikte 20 Kızılaycı, Karacabey ilçemizde sahada aktif görev aldı.” diye konuştu.

GIDA DESTEĞİ

Yardım seçenekleri arasında gıda desteğine özel bir önem veren Kızılay Karacabey İlçe Temsilciliği, 1500 aileye birer ay yetecek gıda paketleri ulaştırdı. Kızılay İlçe Koordinatörü Kırmızı, “Gıda kolileri ile birlikte bağışçıların yapmış olduğu kurban paylarından hazırlanan yaklaşık 950 adet kutu kavurma ve kıyma konservesi de dağıtıldı. Ayrıca bunun yanında yine bağışçımızdan gelen 70 adet kıymada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Vefa Sosyal Destek Gurubu’yla birlikte ilçede 500 adet gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi. Kızılay Genel Merkezi’miz tarafından ilçemizde 150 kişiye 400 TL nakdi yardım desteği sağlanıldı. Temsilciliğimize fitre ve zekat bağışında bulunan vatandaşlarımızın bağışları toplam 10 kişiye de kişi başı 900 TL olarak teslim edildi.” ifadesini kullandı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşları da unutmadıklarını dile getiren Ahmet Kırmızı, “Onların da kapısını çalarak sıcak pide ve ekmek ikramında bulunduk. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde kapı kapı dolaşan Kızılay ekibimiz, 5 bin adet ekmek ve pide dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca emniyet mensuplarına teşekkür amaçlı ikramlık dağıtımlarda bulunduk.” dedi.

Karacabey Kızılay Temsilciliği ekiplerinin ihtiyaçlı vatandaşlara ulaşmak için zaman kavramı olmadan çalıştığını söyleyen Kırmızı, “İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek olan hayırseverlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar sayesinde sofraların bereketi arttı. Kızılay olarak bizde bu kısa zamanda ilçemizin en ücra köşesine kadar ulaşma fırsatı bulduk. Bayramı bayram etmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi hala geçmiş değil. Yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.